Πολύ πιο εύκολη θα κάνει τη διαγραφή προσωπικών δεδομένων που έχει στην κατοχή της η Google για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, με τον χρήστη να μη χρειάζεται να μπλέκεται συνεχώς σε ρυθμίσεις και επιλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης από τους λογαριασμούς τους. Η λειτουργία θα εμφανίζεται στην ενότητα ρυθμίσεων του λογαριασμού κάθε χρήστη και  θα επιτρέπει την ενεργοποίηση της αυτόματης διαγραφής αυτών των δεδομένων μετά από τρεις ή 18 μήνες. Μέχρι σήμερα, η Google δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των δεδομένων αυτών σε όσους επισκεφθούν τη σχετική σελίδα, αλλά και να απενεργοποιήσουν εντελώς τη δυνατότητα. Στην τελευταία όμως περίπτωση, ο χρήστης θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη βέλτιστη χρήση των υπηρεσιών της Google όπου χωρίς τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι προτάσεις της Google δεν μπορεί να είναι οι βέλτιστες.  

spacer.png

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι προτάσεις για εστιατόρια που μπορείτε να επισκεφθείτε ανά περιοχή, ή η συνέχεια μιας αναζήτησης που έχετε ήδη ξεκινήσει. Ακόμα, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα διαγράφεται αυτόματα και το ιστορικό επισκέψεων μέσω του Chrome browser, αλλά και το ιστορικό αναζητήσεων στον υπολογιστή ή στο smartphone σας διαφόρων τοποθεσιών που αναζητήσετε στα Google Maps.

Όπως γίνεται κατανοητό από την ανακοίνωση, η Google θα επεκτείνει την αυτόματη διαγραφή δεδομένων του χρήστη και για άλλες υπηρεσίες, χωρίς να γνωρίζουμε για την ώρα λεπτομέρειες. 

Google

  • Like 3
  • Confused 2