Η Google πραγματοποίησε πρόσφατα επίδειξη του Body Browser, μιας online εφαρμογής που επιτρέπει την εξερεύνηση του ανθρωπίνου σώματος, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που έχουμε συνηθίσει από το Google Earth. Ο χρήστης μπορεί να εστιάσει σε σημεία, να κάνει zoom ή να ψάξει για συγκεκριμένα μέρη του σώματος, βάσει της ονομασίας τους.

 

google-body-browser.png

Χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι δεν απαιτεί κανενός είδους plugin (βλ. Flash ή Java) και ότι για να τρέξει απαιτείται μόνο η χρήση browser που υποστηρίζει WebGL. Προς το παρόν βέβαια οι browsers που το υποστηρίζουν εγγενώς περιλαμβάνουν μόνο τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Chrome (Beta, Dev, Canary) και τον Firefox 4 beta.

 

Υποστηρίζεται επίσης και από την σταθερή έκδοση του Chrome 8, ως πειραματική όμως λειτουργία που για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε about:flags, να επιλέξετε το WebGL και να κάνετε επανεκκίνηση του browser.

 

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Βοdy Browser στη διεύθυνση http://bodybrowser.googlelabs.com, έχετε ωστόσο υπόψη πως η χρήση του μπορεί να μην είναι προς το παρόν πάντοτε απολύτως ομαλή.

 

 

Link.png Site: googlesystem.blogspot.com