Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως το Cloud Print, η υπηρεσία εκτύπωσης μέσω του cloud, θα αποτελέσει παρελθόν, από το τέλος του επόμενου χρόνου. Κι αν νομίζεις πως είναι νωρίς για μία τέτοια ανακοίνωση, το Cloud Print χρησιμοποιείται ευρέως και έχει σταθερό κοινό.

Το Cloud Print όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ήταν σε στάδιο beta σχεδόν για μία δεκαετία, από το 2010. Όπως αναφέρει η Google, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2021, καμία συσκευή που χρησιμοποιούσε αυτή την υπηρεσία δεν θα μπορεί πλέον να εκτυπώσει. Μάλιστα η Google προτείνει στους χρήστες για το διάστημα που μεσολαβεί από σήμερα έως και την κατάργηση της υπηρεσίας, να βρουν μία εναλλακτική λύση.

Η Google επισημαίνει επίσης πως η υπηρεσία εκτύπωσης του Chrome OS έχει βελτιωθεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το Cloud Print αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια και υπόσχεται πως θα προστεθούν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Σε κάθε περίπτωση η Google αναφέρει πως ήδη το Chrome OS έχει παρόμοιες ή περισσότερες λειτουργίες σε σύγκριση με το Cloud Print ενώ κάποια χαρακτηριστικά θα έρθουν είτε με το τέλος του 2019 είτε πριν το τέλος του Cloud Print του χρόνου.

9to5Google