Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία θα ενεργοποιήσουν σύντομα τα Google Docs, με την online υπηρεσία της Google να είναι σε θέση σύντομα να επεξεργαστεί αρχεία που προέρχονται από τη σουίτα γραφείου Office της Microsoft, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Cloud Next '19.

Κάτι τέτοιο ήταν εφικτό μέχρι σήμερα μόνο αν είχε προηγηθεί μετατροπή των αρχείων στο format της Google, όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι αναγκαίο πλέον. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία φέρνει μεταξύ άλλων και στους χρήστες Office, το κύριο χαρακτηριστικό των Google Docs, αυτό της παράλληλης επεξεργασίας ενός εγγράφου σε πραγματικό χρόνο από διάφορους χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει αρχεία των εφαρμογών Word, Excel, και PowerPoint με τις καταλήξεις .docx, .xls και .ppt αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι τύποι αρχείων που θα είναι δυνατή η επεξεργασία τους μέσω των Google Docs, Sheets και Slides είναι οι εξής:

  • Word files: .doc, .docx, .dot 
  • Excel files: .xls, .xlsx, .xlsm (macro enabled Excel files), .xlt 
  • Powerpoint files: .ppt, .pptx, .pps, .pot 

1508315450_officeediting.gif.e3834f5714b4ef6d5214e417a1fd7a22.gif

Σύμφωνα με τη Google, αν ο χρήστης προσπαθήσει να επεξεργαστεί αρχεία .doc,.xls και .ppt που έχουν δημιουργηθεί με το Office 2007 ή παλαιότερη έκδοση της σουίτας, μετά την επεξεργασία τους τα αρχεία θα σωθούν σε νεότερο format του Office. Αναμενόμενα η Google φέρνει τη δυνατότητα επεξεργασίας Office αρχείων και στους συνδρομητές της υπηρεσίας G Suite η οποία απευθύνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα, με τη δυνατότητα να είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού.

Google

  • Like 1