Επτά προϊόντα και υπηρεσίες της Google έχουν μέχρι σήμερα περισσότερους από 1 δισεκατομμύρια χρήστες.

Πρόκειται για τα προϊόντα και υπηρεσίες Gmail, Chrome, Google Maps, YouTube, Android και Google Play Store, με το Android μάλιστα να διαθέτει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες σήμερα. Πολύ σύντομα ωστόσο πρόκειται να προστεθεί και το όγδοο προϊόν της Google στην λίστα, το Google Drive. Πρόκειται για την online file storage υπηρεσία της Google που λανσαρίστηκε στα τέλη Απριλίου του 2012.

Η εταιρεία έκανε την σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο Google Cloud Next που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ ωστόσο δεν δεσμεύτηκε να επιβεβαιώσει ότι το Google Drive έχει ήδη ένα δισεκατομμύριο χρήστες ή δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την ημερομηνία που θα γίνει κάτι τέτοιο ακριβώς. Απλώς είπαν “στο τέλος της εβδομάδας”. Έχει περάσει πάντως καιρός από τότε που η Google μοιράστηκε τελευταία φορά στατιστικά στοιχεία ή αριθμούς σχετικούς με το Drive.

Η τελευταία φορά ήταν στο περσινό συνέδριο Google I/O όταν δήλωσε ότι διαθέτει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια αρχεία και πως έχει περισσότερους από 800 εκ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Στο φετινό Google I/O η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία και δεν ενημέρωσε τα νούμερα, επειδή μάλλον περίμενε να φτάσει το… “δισεκατομμύριο” για να το κάνει.

Φέτος, η Google λανσάρισε ορισμένα επιχειρησιακής κλάσης χαρακτηριστικά για το Drive, συμπεριλαμβανομένων των Team Drives και Drive File Stream καθώς και ορισμένα machine learning-powered χαρακτηριστικά για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας. Πέρυσι επίσης λανσαρίστηκε και εργαλείο backup και συγχρονισμού για Mac και PC.

TechCrunch

  • Like 1