Με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης Duplex, ο χρήστης μπορεί να κλείσει τραπέζι σε εστιατόριο, χωρίς να μιλήσει ο ίδιος στο τηλέφωνο.

Η τεχνολογία της Google Duplex AI έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά. Αρχικά το AI είχε λανσαριστεί στις ΗΠΑ το 2018 και στη Νέα Ζηλανδία όπου και έγιναν οι πρώτες δοκιμές. Με το Duplex, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από την έξυπνο βοηθό Google Assistant, να κλείσει εκ μέρους του ένα τραπέζι σε εστιατόριο για παράδειγμα ή να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, χωρίς ο ίδιος να καλέσει και να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τελευταία αλλαγή της Google σε σελίδα υποστήριξης για τη Google Assistant, έχουν προστεθεί οι τηλεφωνικοί αριθμοί με τους οποίους θα καλεί η AI τεχνολογία. Με βάση τις προσθήκες, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εκτός ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμπεριλαμβάνεται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά.

Παρ’ όλα αυτά η Google αναφέρει πως οι χώρες που προστέθηκαν τελευταία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες του Duplex AI. Στο πρώτο στάδιο, το AI θα χρησιμοποιηθεί ώστε να επιβεβαιωθούν οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και έπειτα αυτές να συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Engadget