Η Google ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των ψηφιακών βιβλίων και να ανταγωνιστεί κατά μέτωπο το Amazon αλλά και την Apple με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης βιβλίων σε ψηφιακή μορφή. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση στα πλαίσια εκδήλωσης βιβλίου στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Wall Street που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, το ηλεκτρονικό κατάστημα θα ονομάζεται Google Editions και εκτιμάται ότι θα εγκαινιαστεί τέλη Ιουνίου ή μέσα στον Ιούλιο.

 

Οι χρήστες της υπηρεσίας θα αγοράζουν ηλεκτρονικά αντίγραφα βιβλίων μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη μηχανή αναζήτησης της Google. Επίσης, η Google δε θα θέσει κανένα περιορισμό σε τρίτους στο να διαθέτουν τα προϊόντα του Google Editions προς πώληση στις σελίδες τους. Ακόμα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα υπάρξει μια δυνατότητα που θα ξεχωρίζει την υπηρεσία από τον ανταγωνισμό: οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βιβλία που έχουν αγοράσει μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών. Ήδη η Google έχει προσθέσει στα διαθέσιμα βιβλία ορισμένους δωρεάν τίτλους σε ePub μορφή.

 

Aυτό που απομένει είναι να ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, αλλά και να ξεπεραστούν ορισμένες νομικές εκκρεμότητες σχετικά με βιβλία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα στην ηλεκτρονική έκδοσή τους.

 

Link.png Site: techspot.com