Η έξαρση της πανδημίας θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που εργαζόμασταν έως σήμερα.

Τα κεντρικά γραφεία σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν καιρό να γεμίσουν και πάλι, αφού Google και Facebook επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους, να εργάζονται εξ’ αποστάσεως από το σπίτι, έως και το τέλος του χρόνου. Μία κίνηση που ήδη είχαν κάνει οι Amazon και Microsoft.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Amazon ήταν αυτή που ανακοίνωσε τα πλάνα της ώστε να επιτρέπει στους υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων να εργαστούν από το σπίτι, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Δύο μέρες αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι έως και το τέλος του Οκτωβρίου. Στη λίστα με τις εταιρίες, προστέθηκαν οι Google και Facebook, όπου επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, για όλο το 2020.

Από την έναρξη της πανδημίας, η εργασία από το σπίτι έχει γίνει η καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Χάρη στις άμεσες ενέργειες των εταιριών με την εγκατάσταση λογισμικών απομακρυσμένης πρόσβασης, η μετάβαση ήταν σχετική ομαλή για τους περισσότερους. Μάλιστα, ακόμη κι όταν όλα επανέλθουν στα φυσιολογικά, η εργασία από τα γραφεία της κάθε εταιρίας, θα μπορούσε να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος.

  • Like 3