Η συσκευή Google Glass, με την μικρή οθόνη (optical head-mounted display) και την κάμερα που είχε τη μορφή γυαλιών έκανε το ντεμπούτο της το 2013, όμως απέτυχε να φτάσει σε φάση μαζικής παραγωγής, εξαιτίας ανησυχιών που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Η φορετή συσκευή της Google κατασκευάστηκε για να απεικονίζει πρόσθετες, smartphone-like αν και hands-free πληροφορίες και ειδοποιήσεις στον κάτοχό της, ο οποίος μπορούσε να σερφάρει στο Internet χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

Πέρυσι, ανακοινώθηκε μία νέα έκδοση της συσκευής με την ονομασία Google Glass Enterprise Edition (για επαγγελματική χρήση, σε επιχειρήσεις κ.λπ) που προσέφερε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις σε σχέση με τη πρώτη έκδοση, αλλά και διατηρούσε την υψηλή τιμή ($1500) της. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Google έχει στα σκαριά την πλέον προηγμένη έκδοση της φορετής συσκευής της με την ονομασία Google Glass 2 Enterprise Edition που έχει ήδη λάβει την σχετική πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC).

Η συσκευή κατά πάσα πιθανότητα ωστόσο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από το 2019. Αν και δεν θα υποστηρίζεται κατά πάσα πιθανότητα 4G/LTE, θα υπάρχουν δυνατότητες WiFi και Bluetooth ενώ αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην διάρκεια της μπαταρίας και στην κάμερα.

PhoneArena