Πρόσφατα, η εταιρεία Strategy Analytics έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία έκθεση της για τις αποστολές «smart speakers» (μεταξύ άλλων "ενσωματώνουν" κάποια προηγμένη τεχνολογία ψηφιακού βοηθού, όπως είναι οι Siri, Google Assistant, Cortana ή Alexa) και το Google Home Mini φαίνεται πως κατείχε μερίδιο 20% στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Το έξυπνο ηχείο της Google που «ενσωματώνει» τον Google Assistant ακολουθούν δύο έξυπνα ηχεία της Amazon,τα Echo Dot και Echo με το μερίδιο τους στην αγορά να είναι 18% και 12% αντίστοιχα. Ένας από τους λόγους που τα Google Home Mini και Amazon Echo Dot βρέθηκαν στη κορυφή της λίστας είναι ότι πρόκειται για δύο από τις φθηνότερες –αλλά και ικανότερες- λύσεις της αγοράς.

Στην τέταρτη θέση, μετά το Amazon Echo βρέθηκε το Alibaba Tmall Genie, κάτι που είναι αξιοσημείωτο αν λάβουμε υπόψη ότι κυκλοφόρησε μόνο στην Ασιατική αγορά. Στην 5η θέση βρέθηκε το Google Home.

Τα νούμερα πάντως, όσον αφορά στις αποστολές… δεν είναι εντυπωσιακά αφού συνολικά δεν ξεπέρασαν τις 11,7 εκατομμύρια μονάδες για το τρίμηνο από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Από αυτές, οι 2,3 εκατομμύρια περίπου αφορούσαν το Google Home Mini, οι 2,2 εκατομμύρια περίπου το Amazon Echo Dot και 1,4 εκατομμύρια μονάδες το «κανονικό» Echo. Οι αποστολές των Google Home και Alibana Tmall Genie ήταν παρόμοιες, περίπου 800 χιλιάδες.

1.png.e79316ee09a5d52f04b6861e86cd8cd2.png

Ο David Mercer, Aντιπρόεδρος στη Strategy Analytics, δήλωσε ότι η αγορά θα συνεχίσει να επεκτείνεται και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερους παίκτες στο μέλλον. "Η Samsung και η Bose βρίσκονται στη φάση του λανσαρίσματος των πρώτων μοντέλων τους", κάτι που θα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές. Ο David Watkins, Διευθυντής στην Strategy Analytics συμπλήρωσε ότι οι αποστολές της Apple είχαν μερίδιο 6% και για αυτό βρέθηκε εκτός Top 5. Μιλώντας για το τμήμα Premium, όμως, η εταιρεία που έχει έδρα το Cupertino στην California κατέχει μερίδιο αγοράς 70%. 

GSMArena