Η Google ανακοίνωσε ότι η δεύτερη e-mail υπηρεσία της, το Inbox, θα απενεργοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο και όσοι το χρησιμοποιούν θα πρέπει μέχρι τότε να κάνουν τη μετάβαση στο Gmail.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τη συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία λανσαρίστηκε πριν 4 χρόνια ως ένα «πείραμα» της εταιρείας να δημιουργήσει μια πιο μοντέρνα e-mail υπηρεσία που θα είχε παράλληλη παρουσία με το Gmail που όλοι γνώριζαν. Η εταιρεία μέσω του Inbox παρουσίασε αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως το snoozing, standbys, τα οποία αγκάλιασαν οι χρήστες. Επίσης το Inbox έδινε τη δυνατότητα στον χρήστη να διαχειρίζεται τα πολλά email του με gestures κάτι που έκανε πιο γρήγορη και εύκολη την όλη διαδικασία. Στο Inbox είδαμε και μερικά νέα χαρακτηριστικά τα οποία στη συνέχεια η Google μετέφερε στο Gmail.

Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε στην πλήρη ανανέωση του Gmail προσθέτοντας σχεδόν όλα τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Inbox όπως το snoozing και τις συνδεδεμένες ενέργειες μέσω μιας κάθετης μπάρας στο δεξί μέρος. Η Google αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που θα μεταφερθούν το επόμενο διάστημα στο Gmail όπως η ομαδοποίηση μηνυμάτων που αφορούν κοινό θέμα όπως ένα ταξίδι. 

TheVerge