Η Google ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το φετινό συνέδριο προγραμματιστών I/O εξαιτίας ανησυχιών που οφείλονται στην επιδημία του κορωνοϊού.

Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τις 12-14 Μαΐου, και η ακύρωση του έρχεται μόλις μερικές μέρες αφότου η Google έκανε γνωστό πως θα ακυρώσει την εκδήλωση Cloud Next στο San Francisco για χάρη ενός «digital-first» event, ενώ το ίδιο αποφάσισε και η Microsoft, που ακύρωσε το συνέδριο MVP Summit κοντά στο Seattle.

«Λόγω των ανησυχιών γύρω από τον κορωνοϊό (COVID-19) και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ και άλλων υγειονομικών υπηρεσιών, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το φυσικό μέρος της εκδήλωσης Google I/O στο Shoreline Amphitheatre» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της εταιρείας.    

H Google συνήθως εκμεταλλεύεται το συνέδριο I/O ως το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για ανακοινώσεις νέων προϊόντων hardware και software όπως κινητών, νέων υπηρεσιών αλλά και για ανακοινώσεις νέων αλλαγών στο Android, αναβαθμίσεων σε εφαρμογές ή υπηρεσίες της κ.ά. Η Google ανέφερε ότι τα χρήματα όσων σκόπευαν να παρευρεθούν θα επιστραφούν στο ακέραιο μέχρι τις 13 Μαΐου ενώ όσοι αγόρασαν εισιτήρια για το φετινό γεγονός θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για το Google I/O που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου.  

Η ακύρωση του συνεδρίου I/O από την Google είναι η τελευταία σε μία σειρά από εκδηλώσεις και συνέδρια από τον τεχνολογικό κλάδο που ακυρώθηκαν εξαιτίας των ανησυχιών για την επιδημία του κορωνοϊού. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και τα συνέδρια που ακυρώθηκαν ήταν το Mobile World Congress (MWC) και το F8 του Facebook ενώ το GDC (Game Developers Conference) αναβλήθηκε για το καλοκαίρι.

The Verge

  • Like 1