Η Google ανακοίνωσε ότι το ετήσιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μάϊου.

Περίπου ένα μήνα πριν από την ημερομηνία που αναμένουμε από την Apple να πραγματοποιήσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο προγραμματιστών, το συνέδριο προγραμματιστών Google I/O θα διεξαχθεί και πάλι online μεταξύ 11 και 12 Μάϊου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai που ανακοίνωσε τα νέα δήλωσε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή σύνδεση με το αμφιθέατρο Shoreline και το περιεχόμενο του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο online. Αν και αρχικά η διατύπωση αυτή προκάλεσε σύγχυση, η Google διευκρίνισε ότι αυτό θα είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση, όπως δηλαδή συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια.

Ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων θα είναι στην εκδήλωση, κυρίως υπάλληλοι της Google, με τον Τύπο και άλλους να αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση online.

Με την πτώση των κρουσμάτων COVID στην Καλιφόρνια και την άρση των περιορισμών για χρήση μάσκας, ήταν σχετικά πιθανό η Google να είχε επιλέξει να προσκαλέσει ορισμένα άτομα να παρευρεθούν στην εκδήλωση αλλά η εταιρεία επέλεξε να μην το κάνει, ίσως επειδή το Google I/O έχει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Η απόφαση της Google να πραγματοποιήσει online την εκδήλωση μπορεί να μας δώσει κάποια εικόνα και για τα σχέδια της Apple.

H Apple δεν έχει ανακοινώσει τις ημερομηνίες για το Worldwide Developers Conference, ούτε έχει αναφέρει εάν η φετινή εκδήλωση θα είναι online ή θα επιτρέψει τη φυσική παρουσία κοινού. Η Apple ήταν επιφυλακτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης που έφερε η πανδημία, επομένως, καθώς η Google κάνει το I/O μόνο online, είναι πιθανό να δούμε την Apple να ακολουθεί μία παρόμοια τακτική.

Πέρυσι η Apple ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του 2021 στις 30 Μαρτίου, επομένως μπορεί να μην χρειαστεί πολύ μέχρι να μάθουμε τι επιφυλάσσει η Apple για το WWDC 2022.