Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τον γνωστό –κυρίως στην αγορά της Ασίας- online retailer JD.com με την εταιρεία με έδρα το Mountain View, στην California να επενδύει $550 εκατομμύρια.

Ο retailer από την άλλη, θα δώσει την άδεια του ώστε να εμφανίζεται στο τμήμα  “Shopping” της μηχανής αναζήτησης της Google.

O Karim Temsamani, Πρόεδρος του τμήματος Asia-Pacific Operations της Google δήλωσε ότι η συμφωνία με την εταιρεία JD.com αναμένεται να “επιταχύνει και να προσφέρει καταναλωτικές εμπειρίες που είναι χρήσιμες, προσωποποιημένες και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσία σε πολλές χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Νοτιοανατολικής Ασίας”. Ο Jianwen Liao, Chief Strategy Officer της JD δήλωσε στο CNN ότι η συνεργασία “θα ανοίξει μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων σε όλο τον κόσμο”.

Οι υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των Maps, YouTube και Search έχουν απαγορευτεί στην Κίνα. Μπορεί να μην αναφέρεται συγκεκριμένα, ωστόσο η συμφωνία με την JD.com είναι ένα ακόμα βήμα για την Google για να εισέλθει στην τεράστια αυτή αγορά. Ο Αμερικανικός κολοσσός έχει επενδύσει ήδη $120 εκατομμύρια σε μία εταιρεία sports streaming με την ονομασία Chushou καθώς και κάποιο άγνωστο ποσό στην πλατφόρμα ride-hailing Go-Jek.

GSMArena

  • Like 1