Σε μια αρκετά χαρακτηριστική αλλαγή, το Google Maps αναβάθμισε το widget με το οποίο εμφανίζει τα - πάνω από 10 - διαφορετικά επίπεδα πληροφορίας που περιλαμβάνει. Πλέον, το νέο μενού αποτελείται από δύο μεγάλα εικονίδια για την επιλογή του τρόπου προβολής και κάτω από το κάθε ένα περιλαμβάνονται όλες οι διαθέσιμες στρώσεις (layers).

 

image001d.png

Έτσι, μέσω του ανανεωμένου widget οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν όχι μόνο τον τύπο του χάρτη (δορυφορικός, οδικός) αλλά το αν θα εμφανίζει φωτογραφίες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους κ.α.

 

Επιπλέον, η Google πρόσθεσε «σιωπηρά» στην υπηρεσία και ένα νέο χαρακτηριστικό που αφορά τη δυνατότητα υπολογισμού του κόστους των καυσίμων που απαιτούνται για μια συγκεκριμένη διαδρομή. Οι πληροφορία αυτή εμφανίζεται μέσω της επιλογής “Get Directions” που βρίσκεται στην αριστερή στήλη, στο τέλος της προτεινόμενης διαδρομής.

 

image002v.png

Η άντληση των πραγματικών τιμών δεν γίνεται από την ίδια την Google αλλά χρησιμοποιείται τρίτη εφαρμογή, ενώ ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τον τύπο των καυσίμων και το είδος του οχήματος ανάλογα με τον όγκο που καταναλώνει.

 

 

Link.png Site: Google LatLong Blog

Link.png Site: TechRadar