Πριν μερικούς μήνες, η Google προχώρησε σε σημαντικό ανασχεδιασμό των Google Maps, δίνοντας έμφαση στην ανακάλυψη νέων τοποθεσιών και σημείων ενδιαφέροντος. 

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε τότε η Google έχουν ήδη ενσωματωθεί στη δημοφιλή εφαρμογή όμως αυτό που έλειπε μέχρι σήμερα ήταν η λειτουργία προγραμματισμού επίσκεψης σε ένα μέρος μιας ομάδας ανθρώπων. Το σύνηθες πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η Google σ' αυτή την περίπτωση είναι όταν περισσότερα από δύο άτομα προσπαθούν να κανονίσουν πιο εστιατόριο -ή άλλο μέρος- θα επισκεφθούν, μια διαδικασία πολλές φορές χρονοβόρα και η οποία περιλαμβάνει την αποστολή εκατέρωθεν πολλών μηνυμάτων μέχρι να επέλθει η τελική συμφωνία.

Πλέον με τη νέα λειτουργία των Google Maps, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια λίστα από προτεινόμενες τοποθεσίες και την οποία μπορεί να διαμοιράσει στους φίλους του. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει στη δημοκρατία, οι φίλοι ψηφίζουν το μέρος που επιλέγουν και αυτό με τις περισσότερες ψήφους, είναι ο τελικός προορισμός. Τα μέλη μιας ομάδας μπορούν ακόμα να ασκήσουν βέτο σε συγκεκριμένες προτάσεις αφαιρώντας αυτές που δεν επιθυμούν από τη λίστα, προτείνοντας στη θέση τους άλλες..

rally-vote.thumb.gif.ba43488d6e73ffdfe69557835e3f9aa6.gif

Μόλις ο χρήστης δημιουργήσει τη λίστα, μπορεί να τη διαμοιράσει όπως κάθε άλλο σύνδεσμο, με τα μέλη της ομάδας να οδηγούνται απευθείας μέσα στην εφαρμογή των Google Maps από smartphone ή μέσω web.

TechCrunch

  • Like 1