Πλέον, δεν θα χρειάζεσαι αποκλειστικά Android smartphone αν θέλεις να διατηρήσεις κρυφό το ιστορικό τοποθεσιών στο Google Maps. Η Google φέρνει λειτουργία Incognito και στο iOS.

Από σήμερα οι χρήστες του iOS θα μπορούν να έχουν τις ίδιες δυνατότητες αναζήτησης και πλοήγησης σε τοποθεσίες τις οποίες δεν θέλουν να αποθηκευτούν στο ιστορικό τους. Η λειτουργία είναι σχεδιασμένη ώστε η Google και όσοι θα μπορούσαν να είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνό σου, να μην είναι σε θέση να δουν ποιες τοποθεσίες επισκέφθηκες τις τελευταίες ημέρες.

Οι χρήστες του Android όμως σύντομα θα έχουν ακόμη περισσότερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, αναφορικά με τους χάρτες. Θα μπορούν να διαγράψουν πολλαπλές τοποθεσίες που έχουν επισκεφθεί χωρίς να ψάχνουν απαραίτητα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να βρουν την τοποθεσία που επιθυμούν. Λειτουργία η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για εσένα που είχες βγει για ψώνια θέλοντας να κάνεις ένα δώρο και δεν θέλεις να χαλάσεις την έκπληξη στο σύντροφό σου, σε περίπτωση που τύχει να χρησιμοποιήσει το κινητό σου.

Αν και η συγκεκριμένη λειτουργία κυκλοφόρησε ήδη για το iOS η αντίστοιχη δυνατότητα για το Android αναμένεται να γίνει διαθέσιμη με τη νέα χρονιά.

Engadget