Αν και για την ώρα η ενημέρωση δεν καλύπτει την Ελλάδα, σίγουρα θα έκανε ευκολότερο τον προγραμματισμό των διακοπών του χρήστη.

Τα Google Maps λαμβάνουν μια ενημέρωση που θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν τον προγραμματισμό των διακοπών τους κάπως ευκολότερο χάρη στις βελτιωμένες λεπτομέρειες και μια νέα δυνατότητα που θα υπολογίζει τις εκτιμώμενες τιμές διοδίων.

Ενώ οι Χάρτες της Google ανέφεραν προηγουμένως ποιες διαδρομές είχαν διόδια, οι χρήστες δεν λάμβαναν περισσότερες πληροφορίες πέρα από αυτό. Τώρα, σε μια ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα και θα καλύπτει περισσότερους από 2.000 δρόμους στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τις εκτιμώμενες τιμές διοδίων.

google-maps-enimerosi-times-diodion-2.jpg.611f1ec3e8bcffa16f7bd6133902e6cf.jpg

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερες πληροφορίες όταν προσπαθούν να βρουν τον οικονομικότερο τρόπο για να φτάσουν στον προορισμό τους, συνυπολογίζοντας πράγματα όπως διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, την ημέρα της εβδομάδας ή ακόμη και συγκεκριμένη ώρα που αναμένεται να περάσουν από τα διόδια. Και φυσικά, αν οι χρήστες επιθυμούν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, η Google θα συνεχίσει να εμφανίζει τις διαδρομές χωρίς χρέωση και θα παρέχει μια επιλογή να αποκλειστούν εντελώς διαδρομές με διόδια.

Επιπλέον, για να γίνει η οδήγηση σε άγνωστες περιοχές λιγότερο «τρομακτική», τα Google Maps λαμβάνουν επίσης βελτιωμένες λεπτομέρειες. Σύντομα, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πράγματα όπως φανάρια και πινακίδες Stop μαζί με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με κοντινά σημεία ενδιαφέροντος και ακόμη πιο ακριβή περιγράμματα κτιρίων. Η Google αναφέρει επίσης ότι σε επιλεγμένες πόλεις, οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν λεπτομέρειες όπως το σχήμα του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών όπως οι διαχωριστικές νησίδες. Η ενημέρωση πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Android, iOS, Android Auto και CarPlay σε επιλεγμένες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

google-maps-enimerosi-times-diodion-3.jpg.ea1db5b13b985c88d674cdd95d2c1449.jpg

Για όσους διαθέτουν συσκευές iOS, η Google προσθέτει μερικές επιπλέον λειτουργίες για χρήση στο οικοσύστημα της Apple. Σε iPhone και iPad, οι Χάρτες αποκτούν ένα νέο widget ταξιδιού που θα επιτρέψει στους χρήστες να καρφιτσώσουν το επόμενο ταξίδι τους στην αρχική οθόνη. Επιπλέον, το τυπικό Google Maps widget μειώνεται σε μέγεθος, ώστε να μπορούν οι χρήστες να αναζητήσουν γρήγορα έναν προορισμό χωρίς αυτό να καταλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο μέρος της οθόνης.

Τέλος, η Google προσθέτει καλύτερη υποστήριξη και στο Apple Watch. Οι χρήστες θα μπορούν να αναζητούν έναν προορισμό και να βλέπουν οδηγίες στον καρπό τους, χωρίς να χρειαστεί να σηκώσουν το τηλέφωνό τους. Επιπλέον, το iOS Spotlight, το Siri και η εφαρμογή Συντομεύσεις (Shortcuts) θα ενσωματωθούν επίσης στους Χάρτες τους επόμενους μήνες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αναζητούν πιο εύκολα ένα μέρος χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

  • Like 4