Η mobile έκδοση της πασίγνωστης μηχανής αναζήτησης της Google εμπλουτίζεται από σήμερα με μια άκρως ενδιαφέρουσα δυνατότητα με την ονομασία Near me now.

 

Συγκεκριμένα οι κάτοχοι iPhone και Android smartpones μπορούν να ενημερώνονται για συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (POI) γύρω από τη τρέχουσα θέση τους από τη μηχανή αναζήτησης της Google, κάτι που είχαμε συνηθίσει μέσα από εφαρμογές πλοήγησης. Η λειτουργία Near me now ενεργοποιείται από την αγγλική έκδοση του google.com μέσα από το Safari του iPhone ή του Android browser και κάνει χρήση του GPS δέκτη της συσκευής.

 

Μόλις εντοπιστεί η ακριβής θέση σας, η Google θα παρουσιάσει συγκεκριμένες κατηγορίες πληροφοριών όπως εστιατόρια, καφετέριες, bar και ATM τα οποία βρίσκονται κοντά σας. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την ακριβή απόσταση που βρίσκεται το σημείο ενδιαφέροντος από τη θέση σας και να σας δοθούν ακριβής οδηγίες πλοήγησης προς αυτό.

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι η εμφάνιση αξιολογήσεων που έχουν ήδη κάνει άλλοι χρήστες για ένα εστιατόριο/bar κάτι που θα σας βοηθήσει σε μια πιο εύκολη επιλογή προορισμού. Δυστυχώς οι συγκεκριμένες πληροφορίες είτε είναι ελάχιστες είτε απενεργοποιημένες για προορισμούς εντός Ελλάδας κάτι που όμως δεν ισχύει για το εξωτερικό.

 

Link.png Site: Google Blog

Video Video: