Απ’ ότι φαίνεται, τα δωρεάν απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας δεν ήταν βιώσιμη λύση για την εταιρεία.

Τον τελευταίο καιρό, η Google ήταν λίγο πιο «σφιχτή» όσον αφορά τη διανομή δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Η εταιρεία σταμάτησε να προσφέρει απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας για τις Φωτογραφίες (Photos), σε μια προσπάθεια να κάνει τους χρήστες να πληρώσουν για τα πακέτα Google One, εάν οι απαιτήσεις τους υπερβαίνουν τα 15GB που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε λογαριασμό. Τώρα, ίσως ακολουθήσει ακόμη μία αλλαγή. Προς το παρόν, το Drive δεν υπολογίζει τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp στο όριο του αποθηκευτικού χώρου, αλλά σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Google ενδέχεται σύντομα να προσθέσει όρια στο πόσα πράγματα από το υλικό του ο κάθε χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύσει δωρεάν στο cloud.

Πριν από μερικούς μήνες, είχε εμφανιστεί μια επιλογή που βρίσκονταν ακόμη σε ανάπτυξη, που θα επέτρεπε στους χρήστες να διαχειρίζονται το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας τους για να αποφασίσουν ποια μέρη του ιστορικού συνομιλιών του WhatsApp θέλουν να ανεβαίνουν στο cloud. Τότε, εικάζονταν ότι αυτό ήταν προετοιμασία για την πλήρη αφαίρεση ή έστω τον περιορισμό του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου του Drive για τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp. Φαίνεται ότι τελικά εν μέρει οι πληροφορίες είχαν δίκιο. Η ιστοσελίδα WABetaInfo είδε σε μια πρόσφατη beta έκδοση του WhatsApp ότι τα νέα δεν είναι καλά για όσους έχουν μεγάλα αντίγραφα ασφαλείας.

google-whatsapp-dorean-choros-drive-3.jpg.b1eedb76e0af678769aa5dd9f6fbdd90.jpg

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η εφαρμογή θα ενημερώσει τους χρήστες για αυτή την αλλαγή, ενώ θα τους ειδοποιεί όταν ο δωρεάν χώρος φτάνει προς στο όριο αλλά και όταν αυτός γεμίσει. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, αυτός ο δωρεάν χώρος ίσως να περιορίζεται στα 2GB, με τον χρήστη να μπορεί να ανεβάζει συνομιλίες μετά τη συμπλήρωση του ορίου, αν και αυτές μάλλον θα διαγράφουν τις παλαιότερες στη σειρά.

Τα 2GB ίσως είναι ικανοποιητικός χώρος για κάποιους που δεν έχουν μεγάλο ιστορικό συνομιλιών, αλλά αν προστεθούν σε αυτά φωτογραφίες και βίντεο από όλα τα προηγούμενα χρόνια, τότε ο δωρεάν χώρος φαίνεται λιγοστός.