Αν και σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται η κατάχρηση τους, οι αισθητήρες και το hardware που παρακολουθούν την τοποθεσία μας ή τις δραστηριότητες μας μπορεί να γίνουν εξαιρετικά χρήσιμα στον καθορισμό της φυσικής κατάστασης μας.

Για παράδειγμα, η Apple πρόσφατα ενεργοποίησε τη λειτουργία «ανίχνευση πτώσης» στα μοντέλα Apple Watch της εταιρείας, για να ειδοποιήσει την οικογένεια ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που ο χρήστης τους έχει κάποιο ατύχημα. Τώρα, η Google πρόκειται να εισαγάγει ένα νέο είδος ανίχνευσης, αλλά επειδή δεν έχει δικό της smartwatch, πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του στις συσκευές Pixel 4 κατά πάσα πιθανότητα.

H Google έχει για τις συσκευές Pixel την εφαρμογή Emergency Information, και πρόσφατα ξεκίνησε τις δοκιμές για την αναβάθμιση της με ένα νέο χαρακτηριστικό, που προστίθεται στο σύνολο των λειτουργιών της: την ανίχνευση οδικού τροχαίου ατυχήματος.

34.jpg.5d10ac3add6c7da092c8fa5fff1aab05.jpg

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από αισθητήρες κίνησης και μικροφώνων, το app μπορεί να ενεργοποιήσει μία σειρά από «οθόνες» στο κινητό για να διασφαλίσει ότι ο κάτοχος του είναι καλά, και αν όχι, να ειδοποιήσει κάποια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (π.χ ασθενοφόρο). Αρχικά, το app ρωτάει τον χρήστη αν έχει γίνει κάποιο τρακάρισμα, περιμένοντας τον χρήστη να ανταποκριθεί. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, αυτομάτως ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αν υπάρξει ανταπόκριση, τότε ρωτάει τον χρήστη της συσκευής αν πράγματι υπήρξε σύγκρουση ή αν παρερμήνευσε το περιστατικό. Η ενημερωμένη έκδοση του app επίσης προσθέτει μία ακόμη δυνατότητα που επιτρέπει στον χρήστη μίας συσκευής Pixel να ειδοποιεί έναν επιλεγμένο αριθμό επαφών για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

2222.jpg.a25c54154f96971cff74b2126f71400c.jpg

Σύμφωνα με τον Mishaal Rahman από το XDA Developers forum, η αναβάθμιση του Emergency Information, που μετονομάζει και την εφαρμογή σε Personal Safety, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα με το Pixel 4. Το app δοκιμάστηκε στο Pixel 2 XL χωρίς όμως να εμφανίσει τις νέες αλλαγές, οπότε ενδέχεται να είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των νέων συσκευών Pixel.

SlashGear

  • Like 2