Ο περιορισμός των 15GB θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου.

Ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος του Google Photos θα σταματήσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες για να "ανεβάσει" κάποιος όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό του προτού ξεκινήσει ο περιορισμός των 15GB της εταιρείας.

Όπως είχε ανακοινώσει η Google το προηγούμενο φθινόπωρο, η δημοφιλής λειτουργία της Google να επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού φωτογραφιών και βίντεο "υψηλής ποιότητας" θα σταματήσει να ισχύει από τον επόμενο μήνα, αντικαθιστώντας τη με όριο που θα φτάνει τα 15GB προτού οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι οι χρήστες θα έχουν 15GB διαθέσιμα χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά που ήδη χρησιμοποιούν σε Gmail και Google Drive, κάτι που μπορεί να είναι ήδη αρκετό για κάποιους. Από την 1η Ιουνίου, οτιδήποτε έχουν "ανεβάσει" οι χρήστες εκ των προτέρων, δεν θα επηρεάζει το όριο των 15GB, πράγμα που σημαίνει πως όποιοι έχουν μερικά GB φωτογραφιών που θέλουν να "ανεβάσουν", είναι μια καλή στιγμή για να το κάνουν.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τις φωτογραφίες "υψηλής ποιότητας", οι οποίες συμπιέζονται σε φωτογραφίες των 16MP. Οτιδήποτε έχει «ανέβει» σε "αρχική ποιότητα" θα συνυπολογίζεται στο όριο του αποθηκευτικού χώρου, εκτός κι αν ο χρήστης διαθέτει μία συσκευή Pixel (κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια οπότε και δεν αποτελεί αλλαγή). Πάντως, η Google επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα The Verge πως οι μελλοντικοί κάτοχοι Pixel δεν θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες, καθώς από 1η Ιουνίου θα έχουν απεριόριστο χώρο μόνο για φωτογραφίες "υψηλής ποιότητας" 16MP.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν μία μηνιαία συνδρομή για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο με τις τιμές να ξεκινούν από τα $2 για επιπλέον 100GB. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, οι επόμενες εβδομάδες είναι μια καλή ευκαιρία για όλους ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ελεύθερο χώρο της Google, πριν τη λήξη της προθεσμίας.

  • Like 1