Το τηλέφωνο δεν φτάνει καν κοντά στα 30W φόρτισης του προαιρετικού φορτιστή, παρ΄ όλα αυτά εκπληρώνει τις "υποσχέσεις" της Google.

Αν κάποιος αγόρασε το Google Pixel 6 ελπίζοντας ότι ο προαιρετικός φορτιστής των 30W θα φόρτιζε το τηλέφωνό πολύ γρήγορα, θα πρέπει να μετριάσει τις προσδοκίες του. Οι δοκιμές της ιστοσελίδας Android Authority υποδεικνύουν ότι τα Pixel 6 και 6 Pro δεν πλησιάζουν το ανώτατο όριο των 30W. Στην πραγματικότητα, ο φορτιστής έφτασε έως και τα 22W, δηλαδή λίγο υψηλότερα από τα 18W που έφτανε το Google Pixel 5.

Τα τηλέφωνα παρ’ όλα αυτά φαίνεται να πληρούν τους ισχυρισμούς της Google ότι φτάνουν στο 50% της συνολικής τους αυτονομίας σε 30 λεπτά. Η φόρτιση όμως μειώνεται πολύ γρήγορα μετά από αυτό το όριο ενώ το τηλέφωνο σταματά να χρησιμοποιεί το νεότερο πρότυπο φόρτισης USB Power Delivery PPS πηγαίνοντας στο PD 2.0 μόλις η μπαταρία φτάσει στο 75%. Με άλλα λόγια, ο χρήστης δεν εξοικονομεί πολύ χρόνο με τον προαιρετικό φορτιστή των 30W μετά το 50% της φόρτισης (31 λεπτά έναντι 40).

Το Galaxy S21 Ultra της Samsung μέσω του ίδιου φορτιστή αντλεί περισσότερη συνολική ισχύ, η φόρτιση μειώνεται λιγότερο επιθετικά και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το νεότερο πρότυπο φόρτισης για όλη την ώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμών. Ενώ η μπαταρία του S21 Ultra ζεσταίνεται περισσότερο, εξακολουθεί να είναι σχετικά «δροσερή».

Η ιστοσελίδα Android Authority πιστεύει πως το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με το λογισμικό, καθώς ο αλγόριθμος φόρτισης φαίνονταν να είναι «σχεδόν πανομοιότυπος» με αυτόν του Pixel 5. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι το marketing τμήμα της Google δεν υποσχέθηκε φόρτιση στα 30W, παρά μόνο γρήγορη φόρτιση σε μισή ώρα. Ωστόσο, ένας φορτιστής 30W άλλο υπονοούσε και ενδεχομένως το Pixel 6 να χρειαστεί μια ενημέρωση λογισμικού για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του νεότερου προφίλ φόρτισης.

  • Like 1
  • Confused 1