Το αποτύπωμα εγκατάστασης των περισσοτέρων Android εφαρμογών αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι συσκευών με μικρό εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να προβαίνουν σε αλλεπάλληλες απεγκαταστάσεις, προκειμένου να εξοικονομήσουν ελάχιστα megabytes.

Συσκευές των 8GB ή 16GB παρουσιάζονται καθημερινά στην παγκόσμια αγορά (κυρίως όσον αφορά τη χαμηλή ζώνη τιμών και τις περισσότερες "white label" συσκευές), τη στιγμή που οι περισσότερες εφαρμογές δεν μπορούν να μεταφέρουν το συνολικό όγκο των δεδομένων τους στην κάρτα microSD - οπότε το "σβήσε-γράψε" είναι επιτακτικό.

 

Μία πρόσφατη αναβάθμιση του Google Play Store έρχεται να διευκολύνει αυτή τη χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία, υποδεικνύοντας στο χρήστη ποιες από τις εφαρμογές μπορούν να απεγκατασταθούν άμεσα - απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο - λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος τους αλλά και τη συχνότητα χρήσης τους.

 

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Android Police, ο οποίος διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google τον συμβούλευε να διαγράψει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το λειτουργικό σύστημα της αμερικανικής εταιρείας περιορίστηκε στις διαγραφές και δεν τον προέτρεψε να προβεί σε "backup" των υπολοίπων αρχείων του (φωτογραφίες, βίντεο, μουσικά κομμάτια) σε κάποια Cloud πλατφόρμα, όπως το Google Drive.

 

nexus2cee_psuninstallmanager-329x585.png

 

Link.png Site: AndroidPolice