Οι πρόσφυγες πλέον θα γνωρίζουν τι χρειάζονται αλλά και που πρέπει να απευθυνθούν για υποστήριξη.

Η Google σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (η οποία ήταν στις 20 Ιουνίου) διευκολύνοντας τους πρόσφυγες να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να δείξει έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πρόσφυγες, όπως τις προϋποθέσεις για βοήθεια σε μετρητά ή τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης των προσφύγων. Αυτό βοηθά ιδανικά τους πρόσφυγες να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται το συντομότερο δυνατό και να επικεντρωθούν στο να φτιάξουν από την αρχή μία νέα ζωή σε μία νέα χώρα.

Οι απαντήσεις είναι θα αρχικά διαθέσιμες σε Αραβικά, Αγγλικά, Φαρσί και Τούρκικα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία. Σύμφωνα με τη Google, αυτές οι χώρες έχουν τους περισσότερους πρόσφυγες, συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό τους.

Η λειτουργία αυτή δεν εγγυάται την ομαλή μετάβαση για κάθε πρόσφυγα, αλλά θα μπορούσε να τους απαλλάξει από το άγχος αναζήτησης έγκυρων πληροφοριών, σε μία ήδη αγχωτική στιγμή στη ζωή τους.

  • Like 3
  • Haha 6
  • Confused 3