Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Stadia αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι της Google απάντησαν σε ερωτήσεις στο Reddit, για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η game streaming υπηρεσία. Η απάντηση; Όχι και τόσα πολλά τελικά.

Στη θεωρία, όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί το Google Stadia υπήρχε ένας γενικός ενθουσιασμός. Βέβαια, πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουμε δει, δεν θα είναι διαθέσιμα στις 19 Νοεμβρίου, αλλά κάποια στιγμή με το νέο έτος. Και ποια είναι αυτά;

Stream Connect, State Share και Crowd Play

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν το remote play μεταξύ παιχτών. Σύμφωνα με την Google, το πρώτο παιχνίδι που θα υποστηρίζει το Stream Connect θα κυκλοφορήσει κοντά στο τέλος του έτους. Ενώ όσο αφορά τα παιχνίδια που θα υποστηρίζουν το State Share και Crowd Play, αυτά θα έρθουν με το νέο έτος.

Το σύστημα στόχων-επιτυχιών του Stadia (Achievement System)

Η υπηρεσία αυτή ουσιαστικά θα καταγράφει όσους στόχους ξεκλείδωσες, αλλά για την ώρα δεν θα λαμβάνεις κάποια ειδοποίηση και δεν θα μπορείς να δεις τα κατορθώματά σου σε κάποια λίστα. Αυτό θα έρθει σε δεύτερο χρόνο.

Η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το ήδη υπάρχον Chromecast Ultra για να παίξεις παιχνίδια

Κατά το λανσάρισμα μόνο τα Chromecast Ultras που θα συμπεριλαμβάνονται με τα χειριστήρια του Stadia θα έχουν το ανανεωμένο firmware για να παίξεις παιχνίδια. Όσο αφορά τα παλαιότερα μοντέλα, αυτά όπως λέει η Google, θα αναβαθμιστούν OTA σύντομα.

Family Sharing

Καθώς οι γονείς θα μπορούν να ελέγχουν την πρόσβαση των παιδιών, η δυνατότητα να μοιράζεται τα παιχνίδια της όλη η οικογένεια, δεν θα είναι δυνατή, παρά μόνο κάποια στιγμή αργότερα. Σύμφωνα με την Google είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων ώστε να έρθει και αυτή η λειτουργία κάποια στιγμή με το νέο έτος.

Buddy Passes

Η Founders Edition του Stadia υποτίθεται θα είχε στη συσκευασία τα λεγόμενα Buddy Passes, με τα οποία κάποιος θα μπορούσε να δώσει σε ένα φίλο του μία δωρεάν τρίμηνη συνδρομή Stadia για να δοκιμάσει την υπηρεσία. Αυτές όμως τελικά, θα σταλούν στους κατόχους μερικές εβδομάδες αργότερα. Και συγκεκριμένα περίπου δύο εβδομάδες μετά.

Τα χειριστήρια του Stadia, δεν θα φτάσουν σε όλους

Όλοι όσοι προπαράγγειλαν το Stadia θα λάβουν κανονικά τους κωδικούς για να μπουν στην υπηρεσία στις 19 Νοεμβρίου και να παίξουν παιχνίδια στο κινητό τους ή στον Chrome browser χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι. Παρ’ όλα αυτά, τα πακέτα που περιλαμβάνουν τα χειριστήρια θα τα παραλάβουν σε δεύτερο χρόνο, καθώς όπως επισημαίνει η Google, η διαδικασία αυτή θα γίνει σταδιακά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μάθαμε επίσης πως η game streaming υπηρεσία της Google θα υποστηρίζει για την ώρα 12 παιχνίδια, ανάμεσά τους τα Red Dead Redemption II και Assassin’s Creed Odyssey, ενώ 14 ακόμη θα γίνουν διαθέσιμα προς το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του Borderlands 3. Βέβαια αυτά θα πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά, πέρα από τη μηνιαία συνδρομή Stadia Pro.

Ο εκπρόσωπος της Google Doronichev αναφέρει πως η προσέγγιση της εταιρείας όσο αφορά τις νέες λειτουργίες, είναι να τις κάνει διαθέσιμες σταδιακά και συνεχώς να τις βελτιώνει, όπως δηλαδή εργάζονται ήδη και σε πλατφόρμες όπως το Google Search, YouTube κι άλλα.

Kotaku