Τέλος στην κατασκευή tablets από τη Google όπως επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία μετά από σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Computerworld. 

Στην επίσημη δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι θα εστιάσει τις προσπάθειες της στο hardware στα ChromeOS laptops, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Pixel Slate το οποίο και αποτελεί το τελευταίο tablet που κατασκεύασε η Google. Η απόφαση αυτή διευκρινίζει η εταιρεία, δεν επηρεάζει τα σχέδια της Google σε ότι αφορά την υποστήριξη τρίτων κατασκευαστών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν android tablets αλλά και ChromeOS υπολογιστές. 

Οι πληροφορίες του Computerworld αναφέρουν ότι η Google είχε στα σκαριά δύο νέα tablets, την κυκλοφορία των οποίων και ακύρωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η ομάδα που εργάζονταν πάνω στα συγκεκριμένα προϊόντα, θα αποτελέσει πλέον μέρος της ομάδας που αναπτύσσει τις ChromeOS προτάσεις της εταιρείας, με ένα νέο μοντέλο να αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το ιστορικό της Google στην κατηγορία των tablets δεν διαθέτει κάποια τεράστια επιτυχία αλλά πολλές μικρές, οι οποίες και συνέβησαν εδώ και αρκετό καιρό. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το Nexus 7 το οποίο αποτέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά tablets του 2013 ενώ μεγαλύτερες προτάσεις της εταιρείας όπως το Nexus 10 (2012) και το Nexus 9 (2014) δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές. Η υβριδική πρόταση του Pixel C δεν συνάντησε επιτυχία, με την πλατφόρμα (Android) να φανερώνει τους περιορισμούς της σε μια τέτοια κατηγορία έναντι των laptops. 

Computerworld

  • Like 1