Τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O,  η Google ανακοίνωσε το νέο της ψηφιακό πορτοφόλι, το Wallet, το οποίο κάνει ήδη την εμφάνισή του και στη χώρα μας.

Πλέον το Google Wallet αποτελεί την εξέλιξη του Google Pay, με την εταιρεία να επιθυμεί να δώσει κάτω από μια ενιαία εμπειρία, τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών αλλά και διαχείρισης καρτών διαφορετικών ειδών που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Έτσι πέρα από την ενσωμάτωση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τράπεζες που υποστηρίζουν το σύστημα Google Pay, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κάρτες προνομίων εισιτήρια καθώς και κάρτες επιβίβασης μεταφορικών μέσων όπου αυτές υποστηρίζονται.

Στην περίπτωση των τραπεζικών καρτών, η εναλλαγή γίνεται με απλό scroll προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κάρτα που θέλουμε για μια ανέπαφη πληρωμή.

wallet.jpg.c1e86e7c6a84927c54542368cb6b4de3.jpg

Στην εφαρμογή του Google Wallet που είναι διαθέσιμη στο Play Store (Πορτοφόλι Google ελληνιστί), ο χρήστης βρίσκεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον που μοιάζει αρκετά μ’ αυτό του Google Pay. Η εμφάνιση των χρεωστικών πιστωτικών καρτών ξεχωρίζει για το μεγαλύτερο μέγεθος ενώ σχετικά πιο εύκολη γίνεται η προσθήκη κάποιας δωροκάρτας στο πορτοφόλι αν και οι σχετικές διαθέσιμες επιλογές παραμένουν ελάχιστες. 

  • Like 11
  • Thanks 1