Η Google θα απαιτεί από όλους τους συνεργάτες-διαφημιζόμενους να πιστοποιούν την ταυτότητα τους καθώς και ποια είναι η χώρα προέλευσης τους.

Με το νέο αυτό κανόνα, η Google επεκτείνει μία πολιτική που ίσχυε για τις πολιτικές διαφημίσεις, και έρχεται πάνω στην ώρα που όλες οι διαφημιστικές/ διαδικτυακές πλατφόρμες σαν την δική της δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις απάτες, τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση για την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS-2, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 200 χιλιάδες συνανθρώπους μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν «τρέξει» κάποια διαφήμιση ή διαφημιστική εκστρατεία, οι πελάτες της εταιρείας θα πρέπει να παρέχουν προσωπικά και εταιρικά έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητα τους καθώς και την χώρα καταγωγής/ προέλευσης τους.

Οι χρήστες, θα είναι σε θέση να βλέπουν αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ στην επιλογή «σχετικά με τον διαφημιζόμενο» που θα βρίσκεται δίπλα στην προσφορά-διαφήμιση. Η πολύ σημαντική αυτή αλλαγή, θα δώσει την δυνατότητα και θα διευκολύνει τους απλούς ανθρώπους να κατανοήσουν ποιος είναι ο διαφημιζόμενος πίσω από τις διαφημίσεις που βλέπουν από την Google, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν περισσότερο ενημερωμένες αποφάσεις. Η αλλαγή επίσης θα ενισχύσει την υγεία του ψηφιακού διαφημιστικού οικοσυστήματος με τον εντοπισμό κακών παραγόντων καθώς και στον περιορισμό οποιασδήποτε απόπειρας ή προσπάθειας τους να παραπλανήσουν τους ανθρώπους για το ποιοι είναι πραγματικά. Οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν αυτή την ιδιαίτερα πολύτιμή πληροφορία δίπλα από τις διαφημίσεις πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το καλοκαίρι, και αργότερα θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Η πιστοποίηση (της ταυτότητας του διαφημιζόμενου) ξεκίνησε για τις πολιτικές διαφημίσεις πριν από δύο χρόνια (2018) ωστόσο το χαρακτηριστικό αναμένεται να αργήσει λίγο ακόμα να κάνει την εμφάνιση του για όλες τις διαφημίσεις. Ο John Canfield σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της Google δήλωσε ότι η διαδικασία θα χρειαστεί λίγα ακόμη χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 

Η Google θα δώσει προτεραιότητα σε διαφημιζόμενους που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες, προωθούν ενημερωτικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή προωθούν τυχερά παιχνίδια/ τζόγο ή ιατροφαρμακευτικά προϊόντα, δηλαδή αυστηρά από την νομοθεσία ελεγχόμενες και ρυθμιζόμενες βιομηχανίες. Όλες οι εταιρείες και οι ιδιώτες, από την ώρα που θα ειδοποιηθούν από την Google, έχουν ένα μήνα για να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Διαφορετικά, οι διαφημίσεις τους θα σταματήσουν να προβάλλονται.  

The Verge