Χωρίς να σταματάει τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, η Google ανακοίνωσε χθες την προσθήκη αναγνώρισης γραφής για δύο από τις πιο γνωστές υπηρεσίες της.

Με υποστήριξη συνολικά 50 γλωσσών, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, το νέο χαρακτηριστικό του Gmail και των Google Docs απευθύνεται κυρίως σε όσους διαθέτουν κάποιο stylus και θέλουν να γράψουν ένα κείμενο με το δικό τους γραφικό χαρακτήρα, αφήνοντας τη Google να αναλάβει την αναγνώριση.του κειμένου Στις δικές μας δοκιμές η δυνατότητα αυτή λειτούργησε αρκετά καλά, αναγνωρίζοντας τις περισσότερες φορές τη λέξη που προσπαθούσαμε να γράψουμε και την οποία με ένα κλικ περνάγαμε στο κείμενο.

 

Η Google υποστηρίζει ότι με το τρόπο αυτό γίνεται πιο εύκολη η χρήση του Internet από τον πολύ κόσμο παγκοσμίως, αποτελώντας κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για να σπάσει το φράγμα μεταξύ των γλωσσών.

 

googlehand.jpg

 

Η αναγνώριση γραφής γίνεται με την ενεργοποίηση των Input Tools από τις ρυθμίσεις γλώσσας του Gmail. Η γραφή των λέξεων μπορεί να γίνει ακόμα και με τη χρήση ποντικιού ή ενός trackpad σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει οθόνη αφής.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχης κίνησης που έκανε η εταιρεία τον περασμένο μήνα με την υπηρεσία μετάφρασης Google Translate.

 

Link.png Site: http://gmailblog.blogspot.gr/2013/10/handwriting-input-comes-to-gmail-and.html[/url]']Google Blog