Η Google ανακοίνωσε ότι δύο από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες βελτίωσης της ιδιωτικής ζωής (PET), συμπεριλαμβανομένης μιας που θολώνει αντικείμενα σε ένα βίντεο, θα παρέχονται δωρεάν σε οποιονδήποτε, αποτελώντας projects ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Τα νέα εργαλεία αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Protected Computing της Google που έχει σχεδιαστεί για να μετασχηματίσει "τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο επεξεργασίας των δεδομένων, ώστε να διασφαλιστεί τεχνικά η ιδιωτικότητα και η ασφάλειά τους", όπως δήλωσε η εταιρεία.

Το πρώτο είναι ένα εσωτερικό project με την ονομασία Magritte, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο Github και το οποίο χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύει αντικείμενα και να εφαρμόζει θόλωση μόλις αυτά εμφανιστούν στην οθόνη. Μπορεί να μεταμφιέσει αυθαίρετα αντικείμενα όπως πινακίδες κυκλοφορίας, τατουάζ και άλλα. «Αυτός ο κώδικας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τους δημοσιογράφους βίντεο που θέλουν να παρέχουν αυξημένες εγγυήσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής», ανέφερε η Google στο blog της. «Χρησιμοποιώντας αυτό το project, οι δημιουργοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο στη θόλωση αντικειμένων από ένα βίντεο, ενώ γνωρίζουν ότι ο αλγόριθμος ML μπορεί να εκτελέσει ανίχνευση σε ολόκληρο το βίντεο με υψηλή ακρίβεια».

Το άλλο project με τη δύσκολη ονομασία "Fully Homomorphic Encryption (FHE) Transpiler”, επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν υπολογισμούς σε κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες. Η Google αναφέρει ότι μπορεί να βοηθήσει κλάδους όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη και τις κυβερνήσεις, «όπου μια ισχυρή εγγύηση ασφάλειας γύρω από την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων είναι ύψιστης σημασίας».

Η Google σημειώνει ότι οι τεχνολογίες ιδιωτικής ζωής (PET) αρχίζουν να γίνονται «της μόδας» όταν για πολλά χρόνια αποτελούσαν κυρίως ακαδημαϊκό project. Ο Λευκός Οίκος προώθησε πρόσφατα τις συγκεκριμένες τεχνολογίες, λέγοντας ότι "θα επιτρέψει σε ερευνητές, γιατρούς και άλλους που έχουν άδεια πρόσβασης να αποκτήσουν πληροφορίες από ευαίσθητα δεδομένα χωρίς ποτέ να έχουν πρόσβαση στα ίδια τα δεδομένα". Η Google σημείωσε ότι τόσο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν φέτος διαγωνισμό για την ανάπτυξη λύσεων PET γύρω από το οικονομικό έγκλημα και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

  

  • Like 2