Η Google αποφάσισε να συμπεριλάβει στη νέα της υπηρεσία περιεχόμενο που βρίσκεται σε συνδρομητικές ιστοσελίδες, αποζημιώνοντας μέσω σχετικών συμφωνιών τις εκδοτικές εταιρείες.

Οι προετοιμασίες για την υπηρεσία περιεχομένου (αρθρογραφία και ειδησεογραφία) της Google στα πρότυπα του Apple News+ καλά κρατούν. Όπως αναφέρει το Engadget, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από άρθρα τα οποία ωστόσο βρίσκονται σε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομή. Για τον λόγο αυτό προτίθεται να συζητήσει με εκδοτικές εταιρείες ανά τον κόσμο για τους όρους υπό τους οποίους θα γίνει η διάθεσή τους.

Η Google εμφανίζεται διατεθειμένη να αποζημιώσει τις εταιρείες, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό ικανοποιούνται και οι δύο πλευρές: οι μεν χρήστες έχουν πρόσβαση σε κάτι για το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να πληρώσουν, ενώ οι δε εταιρείες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ποσοστό του οποίου ενδέχεται να εγγραφεί στις υπηρεσίες τους. Η ανακοίνωση της Google αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ανακοινώνουμε ένα πρόγραμμα αδειοδότησης μέσω του οποίου οι εκδότες υψηλής ποιότητας περιεχομένου θα πληρώνονται για τη συμπερίληψή του στη νέα μας εμπειρία ενημέρωσης που θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στη χρονιά. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες εκδότες να εκμεταλλευτούν οικονομικά το περιεχόμενό τους μέσα από μία προσεγμένη εμπειρία πλοήγησης που θα επιτρέπει στο κοινό να εντρυφήσει σε περισσότερο πολύπλοκες ιστορίες, να παραμείνει ενημερωμένο και να εκτεθεί σε πλήθος ερεθισμάτων. Θα ξεκινήσουμε με εκδότες σε έναν συγκεκριμένο αριθμό χωρών και σύντομα θα επεκταθούμε.

Η υπηρεσία θα αφορά σε πρώτη φάση τα Google News και Google Discover ενώ περιλαμβάνει συμφωνίες με οργανισμούς σε Γερμανία (Spiegel Group), Αυστραλία (InQueensland, InDaily) και Βραζιλία (Diarios Associados).

  • Like 1