Σύντομα, οι ημέρες που οι υπάλληλοι της Google (στην Bay Area και σε άλλες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες) εργάζονταν από το σπίτι -λόγω της πανδημίας- θα τελειώσουν, με την εταιρεία να επιχειρεί να τους δελεάσει με διάφορα προνόμια, μεταξύ των οποίων είναι και μία μηνιαία συνδρομή για… ηλεκτρικό σκούτερ.

Από αυτόν τον μήνα, ο γίγαντας της αναζήτησης πρόκειται να μεταβεί σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα. Στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να πείσει τους υπαλλήλους της να προσέλθουν στα γραφεία, η Google σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge συνεργάστηκε με την εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ Unagi για την έναρξη ενός νέου προγράμματος με την ονομασία «Ride Scoot». Μέσω του προγράμματος παρέχεται στην πλειονότητα των εργαζομένων που βρίσκονται στις ΗΠΑ μία μηνιαία συνδρομή για το σκούτερ Model One της Unagi, το οποίο έχει κόστος $990, έχει τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και αυτονομία περίπου 25 χλμ. Ένας πελάτης, μπορεί να αγοράσει κανονικά ένα σκούτερ από την εταιρεία Unagi ωστόσο η εταιρεία προσφέρει και τα σκούτερ της έναντι μηνιαίας συνδρομής.

Ο ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Unagi, David Hyman, παρείχε περαιτέρω πληροφορίες για τις προθέσεις της Google πίσω από το νέο πρόγραμμα «Ride Scoot» δηλώνοντας στην ιστοσελίδα The Verge: «(Στην Google) γνωρίζουν ότι υπάρχει ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει πραγματικά να εργάζονται από το σπίτι. Και απλώς προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν την εμπειρία της επιστροφής τους (στα γραφεία)».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Google ξόδεψε δισεκατομμύρια για την επέκταση των γραφείων ευελπιστώντας ότι οι υπάλληλοι της θα επέστρεφαν μόλις υποχωρούσε ο ιός, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους, καθώς όπως λένε, δεν επηρεάζεται η αποδοτικότητα τους, ενώ σήμερα, αναμφισβήτητα, πολλοί θα έκαναν λόγο και για τα έξοδα μετακίνησης.

Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να μεταβούν στον χώρο εργασίας από το σπίτι τους, μέσω ενός νέου, υβριδικού μοντέλου εργασίας (τρεις ημέρες στον χώρο εργασίας και δύο στο σπίτι) η εταιρεία είχε την ιδέα να τους παρέχει δωρεάν σκούτερ. Όπως αναφέραμε, αν και η εταιρεία Unagi πουλάει σκούτερ, έχει εδώ και καιρό λανσάρει ένα πρόγραμμα συνδρομής, μέσω του οποίου οι πελάτες της σε επιλεγμένες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να παραλάβουν το σκούτερ Model One στην πόρτα τους με μόλις $49 το μήνα. Αν και υπάρχει ένα τέλος εγγραφής -στη συνδρομητική υπηρεσία- ύψους $50 εντούτοις στη συνδρομή περιλαμβάνονται το κόστος συντήρησης όσο και ασφάλιση έναντι κλοπής.

Ως μέρος του προγράμματος «Ride Scoot» της Google, η Unagi σκοπεύει να δημιουργήσει περίπτερα στα γραφεία της Google όπου οι υπάλληλοι της θα μπορούν να προχωρήσουν στην εγγραφή τους στο πρόγραμμα μηνιαίας συνδρομής για την παροχή σκούτερ με έκπτωση. Παρόλα αυτά, το πλήρες κόστος της συνδρομής θα επιστραφεί εξολοκλήρου από την Google. Για να επιστραφεί ωστόσο ολόκληρο το κόστος της συνδρομής, οι υπάλληλοι της Google θα πρέπει να χρησιμοποιούν το σκούτερ Unagi Model One για τουλάχιστον εννέα μετακινήσεις κάθε μήνα. Όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθούν περίπτερα της Unagi στα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View αλλά και σε άλλα γραφεία του γίγαντα της αναζήτησης στις πόλεις N. York, Seattle, Kirkland, Sunnyvale, Playa Vista και Austin. Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Unagi, καθώς η τελευταία έχει συνάψει συμφωνίες και με τη Salesforce και άλλες μεγάλες εταιρείες για την προσφορά των σκούτερ της ως προνόμιο επιστροφής στα γραφεία και μετακίνησης για τους υπαλλήλους τους.

  • Like 1