Χρήστες με λογαριασμούς Google και αποθηκευμένα αρχεία σε υπηρεσίες της, θα πρέπει να είναι ενεργοί ειδάλλως τα αρχεία τους θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 2 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον δεσμευμένο αποθηκευτικό χώρο στις υπηρεσίες της ο οποίος, πρακτικά, παραμένει αναξιοποίητος, η Google προχώρησε σε μια αλλαγή στις πολιτικές της.

Όποιος χρήστης διαθέτει αποθηκευμένα αρχεία στις υπηρεσίες Gmail, Google Drive (συμπεριλαμβανομένων των Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, Jamboard και Sites) ή Google Photos, θα πρέπει τουλάχιστον να επισκέπτεται έκαστη υπηρεσία τακτικά ώστε να θεωρείται ενεργός. Ειδάλλως, τα δεδομένα του θα διαγραφούν από την αντίστοιχη υπηρεσία.

Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι ενεργός χρήστης Gmail μέσω browser ή app (δεν παίζει ρόλο) αλλά δεν επισκέπτεται το Photos, τα αρχεία από το Photos θα διαγραφούν δύο χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη.

Η νέα πολιτική θα έχει ισχύει από την 1η Ιουνίου 2021, οπότε οι πρώτες διαγραφές αρχείων θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου 2023.

Οποιοσδήποτε χρήστης διατηρεί συνδρομή Google One και δεν έχει κάποια ανεκπλήρωτη οικονομική υποχρέωση, θεωρείται αυτόματα ενεργός ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επισκέπτεται τις υπηρεσίες. Επιπλέον, εξαιρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών Google Workspace (πρώην GSuite for Business), GSuite for Education ή GSuite for non-profits.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αν κάποιος χρήστης διαθέτει πολλαπλούς λογαριασμούς Google στη συσκευή του, δεν θεωρείται ενεργός σε κάθε λογαριασμό απλώς επειδή βρίσκονται όλοι στην ίδια συσκευή - αυτό καθορίζεται αυστηρά ανά λογαριασμό.

Τέλος, η Google σημειώνει πως θα ενημερώσει έγκαιρα τον κάθε ανενεργό χρήστη προτού προβεί σε διαγραφή δεδομένων, ειδοποιώντας τρεις μήνες πριν την υπολογισμένη ημερομηνία διαγραφής.

  • Thanks 1