Φαίνεται πως ο κορωνοϊός έκανε πολλούς ανθρώπους να χάσουν τον ύπνο τους και να αλλάξουν τις καθημερινές τους ρουτίνες, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Google.

Οι αναζητήσεις στα Αγγλικά, για τις λέξεις «Αϋπνία» (Insomnia) και «Δεν μπορώ να κοιμηθώ» (can’t sleep), έκαναν νέο ρεκόρ τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Google Trends. Τα δεδομένα δεν αποκαλύπτουν τον λόγο που αυξήθηκαν τόσο πολύ οι αναζητήσεις, παρ’ όλα αυτά η αύξηση συμπίπτει με την περίοδο της πανδημίας.

Screenshot-2020-06-02-at-14.39.12.png

Τον προηγούμενο μήνα, ερευνητές από το Harvard προειδοποίησαν πως η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ρουτίνα ύπνου στους ανθρώπους, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία του ατόμου.

Η Harvard Gazette σημειώνει:

Πάρα πολλές συνεχόμενες νύχτες χωρίς επαρκή ύπνο θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Με πολλούς να εργάζονται από το σπίτι, δεν χρειαζόταν πλέον να συνυπολογίζουν το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν στην εργασία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο αργά τη νύχτα, αφού η ώρα προετοιμασίας το πρωί αλλά και οι μετακινήσεις, είχαν φύγει από την εξίσωση της καθημερινής ρουτίνας.