Η Google ανανεώνει το πρόγραμμα Live Cases, μέσω του οποίου, κάτοχοι του Nexus 6P, του Nexus 6 και του Nexus 5X, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους θήκη για το αγαπημένο τους smartphone, σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι ίσχυε με το Nexus 6.

Μέσα από την ειδική ιστοσελίδα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την εικόνα που θέλει να εμφανίζεται στο πίσω μέρος της θήκης, ενώ έχει στη διάθεση του μια σειρά από φίλτρα και άλλα εφέ προκειμένου να προσωποποιήσει όσο θέλει το τελικό αποτέλεσμα. Αναμενόμενα η εταιρεία κάνει εύκολη την εισαγωγή φωτογραφίας από το Google Photos ενώ μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η εμφάνιση συγκεκριμένου μέρους χάρτη από την υπηρεσία των Google Maps.

 

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της θήκης, είναι η υποστήριξη NFC που ενσωματώνει, η οποία είναι και ο λόγος για την ύπαρξη της λέξης Live στην ονομασία. Συγκεκριμένα με τη σύνδεση της θήκης, γίνεται εγκατάσταση μια ξεχωριστής εφαρμογή η οποία αλλάζει το wallpaper με αυτό που είχε επιλέξει ο χρήστης για τη δημιουργία της θήκης. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι μια άλλη λειτουργία όπου η θήκη έρχεται με δικό της επιπλέον πλήκτρο, τη λειτουργία την οποία μπορεί να ορίσει ο κάτοχος της συσκευής μέσα από την εφαρμογή. Έτσι μπορεί με το πάτημα του πλήκτρου να ανοίγει η εφαρμογή της κάμερας, οι ρυθμίσεις της συσκευής, το άνοιγμα του flash, η οποιαδήποτε εφαρμογή βρίσκεται εγκατεστημένη στη συσκευή.

 

 

Το κόστος κάθε θήκης για οποιοδήποτε από τα τρία Nexus μοντέλα που υποστηρίζονται, έχει οριστεί στα $35 ενώ το όλο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο στις χώρες που υποστηρίζεται το Google Store, κάτι που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

 

Link.png Site: Google