Η Google πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου Pixel 6a κατά τη διάρκεια της I/O 2022 που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Mountain View στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη California.

Η συσκευή αποτελεί ένα κράμα Pixel 5a και Pixel 6, υιοθετώντας χαρακτηριστικά τόσο από τις ακριβότερες εκδόσεις της σειράς 6, όσο και από τον προσιτό οικονομικά προκάτοχό της.

Το design της δεν ξεφεύγει από το στυλ των Pixel 6 και 6 Pro, με τις κάμερες να είναι τοποθετημένες σε οριζόντια διάταξη. Η συσκευή μάλιστα διαθέτει διαφορετική απόχρωση επάνω και κάτω από τη «λωρίδα» στην οποία βρίσκονται αυτές. Η κύρια κάμερα είναι ανάλυσης 12 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας ενώ πλαισιώνεται από υπερευρυγώνιο φακό επίσης 12 MP. Στην πρόσοψη υπάρχει κάμερα 8 MP.

Τα κόλπα τεχνητής νοημοσύνης που είδαμε και στο μεγαλύτερο αδερφάκι της συσκευής υπάρχουν και εδώ, με τον χρήστη να μπορεί να αφαιρεί αντικείμενα ή πρόσωπα από μια φωτογραφία, να βελτιώνει με τον καλύτερο τρόπο νυχτερινές λήψεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη σωστή απεικόνιση της απόχρωσης του δέρματος.

Η οθόνη έχει μικρύνει ελαφρώς αφού πλέον είναι 6,1 ιντσών, γεγονός που προσφέρει καλύτερο κράτημα στη συσκευή (το βάρος της τελευταίας είναι στα 178 γραμμάρια). Η ανάλυσή της είναι 1080x2400 pixels ενώ το πάνελ της είναι OLED με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Από κάτω της υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος για έξτρα λειτουργικότητα. Στα ενδότερα του Pixel 6a, συναντάμε ένα SoC Tensor της Google στα 5 nm, με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1 (χωρίς υποδοχή κάρτας μνήμης).

Το Pixel 6a υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα, Bluetooth 5.2 και Wi-Fi 6E. Δε διαθέτει ωστόσο θύρα 3,5 χιλ. Επιπρόσθετα έρχεται με μπαταρία 4400 mAh η οποία μπορεί μεν να είναι μικρότερης χωρητικότητας σε σχέση με εκείνη του Pixel 5a (4680 mAh), όμως προσφέρει την ίδια αυτονομία (μία ημέρα τυπικής χρήσης) με αυτό, απόρροια της αποτελεσματικότερης διαχείρισης πόρων. Μάλιστα, στον τομέα αυτό τα καταφέρνει τόσο καλά που στο Extreme Battery Saver mode αντέχει όχι δύο αλλά τρεις ημέρες.

Όσον αφορά στη διάθεσή του τώρα, θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου (21 Ιουλίου ανοίγουν οι προπαραγγελίες) σε επιλεγμένες αγορές (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν) έναντι $449. Στην Ευρώπη η συσκευή θα κοστίζει 459€ και θα διατεθεί σε 3 χρώματα (Sauge, Charbon, Galet). 
 

 

  • Like 4
  • Confused 1