Όπως είχε προαναγγείλει, η Google ανακοίνωσε το λανσάρισμα της υπηρεσίας Messages από την πλατφόρμα του Android, αυτή τη φορά στο Web. 

Με τον τρόπο αυτό η Google θέλει να παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση αποστολής και παραλαβής γραπτών μηνυμάτων, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στο iMessage του iOS. Η πρόταση της Google υποστηρίζει το τελευταίο πρότυπο Rich Communication Services (RCS) το οποίο φέρνει τα SMS στη σύγχρονη εποχή αφού δίνει τη δυνατότητα για αποστολή γραπτών μηνυμάτων που ενσωματώνουν εικόνες, stickers, emoji αλλά και διαφορετικού είδους περιεχομένου όπως χάρτες κ.α. Απαραίτητη προϋπόθεση, η υποστήριξη του νέου προτύπου πρώτα από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, κάτι που γίνεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό. 

Η λειτουργία των Messages στο web θυμίζει αρκετά αυτή της web έκδοσης του WhatsApp, με τον χρήστη να πρέπει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://messages.android.com/, στην οποία και θα δει ένα QR κώδικο. Ανοίγοντας στη συνέχεια την εφαρμογή Messages στο android smartphone και επιλέγοντας από τις ρυθμίσεις το "Messages for web", μπορεί να πραγματοποιήσει τη σύνδεση του κινητού του με την υπηρεσία στο web, προκειμένου να βλέπει μέσω ιστοσελίδας όλα τα μηνύματα που έχει δεχθεί, έχοντας την ίδια στιγμή και τη δυνατότητα να στείλει καινούρια χωρίς να χρησιμοποιήσει το κινητό του. 

1_9i1yHAa.max-1000x1000.jpg.968ccd0268638e4b0ed387d5b313c5c5.jpg

Το portal των "Messages για web" είναι συμβατό με όλους τους σύγχρονους browsers ενώ στις δυνατότητες που παρέχει είναι και η αποστολή animated gif. Για την ώρα η Google ενεργοποιεί σταδιακά τη δυνατότητα στους χρήστες, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν την έκδοση 3.3.043 της εφαρμογής των Messages στο κινητό τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί για όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Google

  • Like 1