Από τα πλέον πλούσια σε ανακοινώσεις προϊόντων hardware ήταν το φετινό συνέδριο Google I/O, αν όχι το πλουσιότερο, ωστόσο κάποιες ήταν στην ουσία «teasers», σε μία προσπάθεια της εταιρείας να μετριάσει ή να αποτρέψει της διαρροές προϊόντων – ειδικά μετά το πάθημα με το Pixel Watch.

Ανάμεσα στα προϊόντα που η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα είναι η σειρά smartphones, Pixel 7. Η σειρά που αποτελείται από τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro θα ανακοινωθεί επίσημα το Φθινόπωρο -η εταιρεία συνηθίσει να παρουσιάζει νέα προϊόντα τον Οκτώβριο- και θα γίνει διαθέσιμη παράλληλα με το νέο Pixel Watch, μία ακόμα σημαντική συσκευή στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας (στο Pixel Watch αναφερθήκαμε ήδη σε ξεχωριστό άρθρο, οπότε δεν θα επεκταθούμε στα χαρακτηριστικά της συσκευής).

Η Google χαρακτήρισε τη σειρά Pixel 6 και το Tensor SoC «τη βάση για το hardware στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη προϊόντων της για τα επόμενα χρόνια» και η σειρά Pixel 7 είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα. Η σειρά Pixel 7 διατηρεί τον σχεδιασμό της προηγούμενης γενιάς ωστόσο αυτή τη φορά για την κατασκευή του εξογκώματος για την οριζόντια διάταξη καμερών στο πίσω μέρος (η οποία σαν λωρίδα «απλώνεται» σε όλο το πλάτος της πίσω όψης) έχει χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο αλουμίνιο και όχι ανθεκτικό γυαλί όπως στην περίπτωση της Pixel 6. Το Pixel 7 έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος ενώ το Pixel 7 Pro τρεις κάμερες και το Pixel 7 με την Google να ισχυρίζεται ότι θα «αποτελέσουν το νέο στάνταρντ» όσον αφορά την απόδοση της κάμερας. 

chrome_OjGTY1U6cF-980x551.png

Μετά τη διάθεση της σειράς Pixel 7, η Google θα διαθέσει για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ένα tablet, το Pixel Tablet, που θα διατεθεί με το Android 12L, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για συσκευές με μεγαλύτερες οθόνης. Η εταιρεία μάλιστα δεσμεύτηκε να διαθέσει περισσότερες από 20 εφαρμογές για διάφορες υπηρεσίες της που είναι ειδικά διαμορφωμένες για χρήση σε tablet. Το Pixel Tablet αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. Από την παρουσίαση δεν μαθαίνουμε και πολλές πληροφορίες, ωστόσο διακρίνονται pogo-pins (ενδεχομένως για την προσαρμογή αξεσουάρ) και μία υποδοχή USB-C.

chrome_TI0PPZAIxf-980x551.png

Όπως αναφέραμε έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η εταιρεία διέθεσε στην αγορά το τελευταίο της tablet, το Pixel C, το 2015. Βεβαίως το Pixel C διατέθηκε με Chrome OS -πριν επιλεχθεί το Android ως έσχατη λύση. Το τελευταίο πραγματικό Android tablet της Google ήταν το Nexus 9 που διατέθηκε στην αγορά το 2014. Δυστυχώς, κανένα από τα tablets της Google δεν έτυχε καλής αποδοχής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η εταιρεία να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς για τρία χρόνια. Το 2018, η εταιρεία αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις της στην αγορά με το Pixel Slate το οποίο διέθετε Chrome OS, αλλά δυστυχώς και σε αυτή τη περίπτωση η προσπάθεια της έπεσε στο κενό, με την εταιρεία να δηλώνει ότι αποχωρεί οριστικά από την αγορά των tablets. Τώρα, επανέρχεται με ενθουσιασμό. Ενδεχομένως το λειτουργικό σύστημα με τις εξειδικευμένες λειτουργίες να δίνει ελπίδες στην εταιρεία.

11-980x523.jpg

Εκτός από τα παραπάνω, η Google μη θέλοντας προφανώς να χάσει το τρένο του… «metaverse» αποφάσισε από ότι φαίνεται να επανέλθει στην αγορά των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Η εταιρεία βεβαίως δεν παρουσίασε το προϊόν ως κάτι «νέο» ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai θέλησε να το δείξει στο κοινό ως ένα «πρωτότυπο» που εργάζεται η εταιρεία αυτή τη περίοδο. Από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δεν φαίνεται να πρόκειται για μία συσκευή που αναπτύσσεται για να αντικαταστήσει το smartphone, με τη λειτουργία του πρωτότυπου να περιορίζεται στη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, δείχνοντας το κείμενο στην οθόνη. Λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά της εταιρείας με το Google Glass, αμφιβάλλουμε ότι τα νέα της γυαλιά θα χρησιμεύουν μόνο για μετάφραση.

chrome_ux7mB5Lv5y-980x551.png

  • Like 1
  • Thanks 2