Η Google ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής Google TV που προορίζεται για συσκευές iOS, με στόχο να βοηθήσει τους κατόχους iPhone και iPad να δημιουργούν λίστες παρακολούθησης, να λαμβάνουν προτάσεις περιεχομένου, να βαθμολογούν ταινίες κ.ά.

Οι χρήστες iOS είχαν προηγουμένως πρόσβαση στην εφαρμογή Play Movies and TV και όσοι την είχαν εγκατεστημένη θα δουν να ενημερώνεται αυτόματα στην ανανεωμένη εφαρμογή Google TV η οποία παρέχεται χωρίς κάποια χρέωση.

Οι χρήστες iPhone και iPad που διαθέτουν Google TV ή άλλη συσκευή Android TV OS μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αγαπημένη iOS συσκευή ως τηλεχειριστήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι ένα κλικ στο κουμπί τηλεχειριστηρίου που εμφανίζεται στην εφαρμογή και στη συνέχεια να συνδεθεί με την τηλεόραση. Στη συνέχεια είναι δυνατός ο έλεγχος της τηλεόρασης με το smartphone αλλά και η πρόσβαση στο Google Assistant. Η εφαρμογή επιτρέπει ακόμα στους χρήστες να εκμεταλλεύονται το πληκτρολόγιο της συσκευής τους για την πληκτρολόγηση κωδικών πρόσβασης και όρων αναζήτησης.

Με το Google TV, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες streaming στις οποίες είναι συνδρομητές και να λαμβάνουν προτάσεις για σειρές και ταινίες που μπορούν να παρακολουθήσουν με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προηγούμενες συνήθειες τους. Οι εκπομπές μπορούν να αποθηκευτούν σε μια λίστα παρακολούθησης που μπορεί να συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Google.

Μια καρτέλα Highlights παρέχει μια καθημερινή ροή ειδήσεων με κριτικές, ειδήσεις και άλλα σχετικά με τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που ενδιαφέρουν κάθε χρήστη. Η εφαρμογή υποστηρίζει όλες τις ταινίες και σειρές που έχουν αγοραστεί ή ενοικιαστεί με ένα λογαριασμό Google, ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να αναπαραχθεί σε ένα iPhone ή iPad ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

  

  • Like 2
  • Thanks 1