Νέα αναβάθμιση για το περιβάλλον του Android TV, το οποίο πλέον είναι σχεδόν ίδιο με το γραφικό περιβάλλον που συναντάμε στην πλατφόρμα Google TV των τελευταίων Chromecast.

Το «φρεσκαρισμένο» περιβάλλον του Android TV διακρίνεται για καλύτερα σε εμφάνιση οριζόντια καρουζέλ και περιεχόμενο που προωθεί η υπηρεσία, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή, με τις νέες μινιμαλιστικές καρτέλες να παίρνουν τη θέση των τεράστιων εικονιδίων.

Υπάρχουν πάντως διαφορές μεταξύ των δύο UI, με το νέο Android TV να χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η home κατηγορία προορίζεται για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές και κανάλια, ενώ η κατηγορία Apps είναι αποκλειστικά για να βρείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές όπως Netflix, Plex, TuneIn κ.α. Τέλος η κατηγορία Discover προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από υπηρεσίες που έχετε πρόσβαση, καθώς και από δημοφιλές περιεχόμενο στην πλατφόρμα της Google.

Screen_Shot_2021_02_02_at_4_56.23_PM.png.ca639fb7920134ad85e08d3dca6e516d.png

Android TV (παλιό περιβάλλον)

Discover1.jpg.ac8400b16ddbf11ac0fbae66df264571.jpg

Google TV (νέο περιβάλλον)

Για την ώρα πάντως, η Google επιμένει στη διατήρηση και του Google TV και του Android TV ως δύο ξεχωριστές πλατφόρμες που προορίζονται για τηλεοπτικούς δέκτες. Στα σχέδια της εταιρείας πάντως όπως είδαμε και στη CES 2021 είναι το Google TV να πάρει τη θέση του Android TV στα μελλοντικά μοντέλα τηλεοράσεων που θα κάνουν την εμφάνισή τους το επόμενο διάστημα.