Καθώς η μηχανή αναζήτησης της Microsoft πλέον με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης ανεβαίνει μέρα με τη μέρα σε δημοτικότητα, η Google βελτιώνει διαρκώς τη δική της, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για να κάνει την «αναζήτηση» χρησιμότερη και ελκυστικότερη.

Η εταιρεία πρόκειται σύντομα να προσθέσει ένα νέο καρουζέλ στα αποτελέσματα αναζήτησης, με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να έχουν μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα, με περισσότερες προοπτικές για το θέμα που θέλουν να πληροφορηθούν. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται «Προοπτικές» (Perspectives) και στην ουσία αποτελεί ένα νέο πλαίσιο που εμφανίζει «περισσότερες πληροφορίες από διάφορους δημοσιογράφους, ειδικούς και άλλες σχετικές φωνές» που σχετίζονται με το θέμα αναζήτησης. 

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog της Google, ένα GIF αποκαλύπτει την εμφάνιση του πλαισίου με τις διάφορες απόψεις-προοπτικές για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Το πλαίσιο περιλαμβάνει tweets από τον Mark Hamill και την Jamie Lee Curtis καθώς και μερικά σχετικά άρθρα. Με τη πρώτη ματιά, το πλαίσιο με το καρουζέλ μοιάζει χρήσιμο ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν να εμφανίζονται ανακριβείς πληροφορίες ή αμφιλεγόμενες απόψεις και δεν είναι λίγες, ακόμα και από υποτίθεται ειδικούς ή εμπειρογνώμονες που αναρτώνται σε καθημερινή βάση στο Twitter για παράδειγμα.

ezgif_3_e990d82a7a.gif

Η Google πάντως λέει ότι «δεσμεύεται να δείχνει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες» με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Meghann Farnsworth να λέει σχετικά με τον τρόπο που αποφασίζεται τι θα συμπεριλαμβάνει: «Τα συστήματά μας αναγνωρίζουν αυτόματα σχετικές φωνές σε διάφορες πλατφόρμες, ανάλογα με το ερώτημα αναζήτησης. Αυτά τα συστήματα εξετάζουν μια σειρά από σήματα για να προσδιορίσουν αν ένα αποτέλεσμα θα είναι χρήσιμο, συμπεριλαμβανομένης της συνάφειας με την ιστορία, τη φήμη, τη γλώσσα, τη φρεσκάδα, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως και με την Αναζήτηση και τις Ειδήσεις στο σύνολό τους, σχεδιάζουμε τα συστήματά μας ώστε να προβάλλουν υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες πληροφορίες στο καρουζέλ με την ονομασία «Προοπτικές». Όταν αντιληφθούμε ότι το περιεχόμενο μπορεί να παραβιάζει τις πολιτικές μας, το εξετάζουμε και το καταργούμε από τις λειτουργίες Αναζήτησης όπου κριθεί απαραίτητο».

ATR_motley_fool_1.gif

Το καρουζέλ «Προοπτικές» θα αρχίσουν να το βλέπουν στα αγγλικά σε υπολογιστές και κινητά πρώτα οι χρήστες στις ΗΠΑ και αργότερα το χαρακτηριστικό θα κάνει την εμφάνιση του και σε άλλες χώρες. Στην επιλογή «Σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα» που μπορείτε να δείτε όταν κάνετε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα σε κάποιον σύνδεσμο (π.χ. σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε την αναζήτηση στο κινητό) θα εμφανιστεί μία ενότητα «Σχετικά με αυτόν τον συγγραφέα» ή «Πηγή» (ενδεχομένως να εμφανίζεται ήδη). Και το συγκεκριμένο πλαίσιο (Σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα) για όσους δεν το βλέπουν ήδη, αναμένεται να επεκταθεί σε «όλες τις γλώσσες και όπου είναι διαθέσιμη η Αναζήτηση της Google» τις επόμενες ημέρες.