Πριν μερικές ημέρες, στο συνέδριο Google I/O, η Google εντυπωσίασε με το demo της τεχνολογίας Duplex, μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει στο ψηφιακό βοηθό Assistant να κλείσει ραντεβού με επιχειρήσεις μέσω τηλεφώνου, και πραγματοποιώντας διάλογο ο οποίος δε ξεχωρίζει με αυτόν που μπορεί να γίνει με έναν κανονικό άνθρωπο.

Επιδεικνύοντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, η Google ανέφερε ότι οι δύο τηλεφωνικές κλήσεις που παρουσιάστηκαν στο demo ήταν πραγματικές κλήσεις με ένα κομμωτήριο και ένα εστιατόριο, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Όμως η ιστοσελίδα Axios, προχώρησε σε ρεπορτάζ αφού δε κρύβει ότι έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο το demo της Google έγινε σε πραγματικές συνθήκες, κάτι που υποστήριξε η εταιρεία.

Αρχικά στο demo, καμία από τις υπαλλήλους δεν ανέφερε στην αρχή του τηλεφωνήματος την ονομασία της επιχείρησης αλλά ούτε το δικό της, κάτι που αποτελεί κανόνα. Και στις δύο περιπτώσεις, η αντίστοιχη υπάλληλος αναφέρει (στα αγγλικά προφανώς), "Καλησπέρα, πως μπορώ να σας βοηθήσω;". Η ιστοσελίδα κάλεσε αρκετά εστιατόρια και κομμωτήρια της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής που βρίσκεται η Google στο Mountain View, και όλα δήλωσαν εξαρχής την ονομασία της επιχείρησης. Ακόμα σε κανένα από τα τηλεφωνήματα δεν ακούγονται θόρυβοι από το εσωτερικό της επιχείρησης, κάτι που παρατήρησε στις δοκιμαστικές κλήσεις η ιστοσελίδα ενώ ούτε ζητήθηκε το τηλέφωνο του πελάτη ή κάποια άλλη προσωπική πληροφορία.

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα Axios ζήτησε από τη Google τις ονομασίες των δύο επιχειρήσεων που κλήθηκαν κατά το demo του Google Duplex προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι και οι δύο υπάρχουν καθώς και ότι τα τηλεφωνήματα δεν είχαν "σκηνοθετηθεί", δίνοντας γραπτή εγγύηση ότι δεν θα υπήρχε αναφορά της ονομασίας τους στο δημοσίευμα. Επιπλέον η Axios ρώτησε τη Google αν υπήρξε επεξεργασία των τηλεφωνημάτων είτε στην αρχή όπου αναφέρεται η ονομασία της επιχείρησης είτε οπουδήποτε αλλού. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η Google μέσω των εκπροσώπων της, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία στην ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, και με βάση τα λεγόμενα του CEO της Google, Sundar Pinchai, η τεχνολογία Duplex θα βρίσκεται στα χέρια των προγραμματιστών «τις επόμενες εβδομάδες», κάτι που θα κάνει αρκετά σαφές κατά πόσο οι επιδόσεις της είναι τόσο εντυπωσιακές όσο στο demo που είδαμε στο συνέδριο Google I/O 2018.

Axios

  • Like 2