Από ότι φαίνεται, η Fitbit φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες για να βρεθεί μία φόρμουλα εξαγοράς της, και ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες εταιρείες λέγεται ότι είναι η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet.

Η Alphabet, σύμφωνα με πληροφορίες έκανε μία προσφορά για να εξαγοράσει την Fitbit χωρίς όμως να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως το ποσό που προσέφερε. Επίσης, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, δήλωσαν στο Reuters ότι δεν είναι εξασφαλισμένο ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα οδηγήσουν σε συμφωνία, όμως είναι πολύ σημαντικό για την Fitbit ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Αν η Alphabet εξαγοράσει την Fitbit, ενδεχομένως θα δούμε μελλοντικά να αλλάξει το τοπίο στην αγορά των smartwatches και των fitness trackers, καθώς μπορεί αυτή την περίοδο η Fitbit να αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν παύει όμως να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών smartwatch στον κόσμο. Εξάλλου, η Google θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει την εμπειρογνωμοσύνη της Fitbit σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του fitness tracking.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε την Google να κατασκευάζει το δικό της smartwatch έχοντας ως βάση τα προϊόντα της Fitbit, αλλά ενδεχομένως θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το fitness tracking στο Wear OS.

Πάντως, μία συμφωνία εξαγοράς είναι μάλλον απαραίτητη για την βιωσιμότητα της Fitbit. Παρόλο που η σειρά Versa την έχει βοηθήσει τελευταία, η εταιρεία εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται μεταξύ της έντονης εξάρτησης της από τους απλούς fitness trackers και της σταδιακής μετάβασης της στις υπηρεσίες. Η εταιρεία αιμορραγεί οικονομικά, και το πιθανότερο είναι τα πράγματα να χειροτερέψουν καθώς οι ανταγωνιστές της όπως οι Apple και Samsung προσφέρουν όλο και πιο προηγμένα αλλά και όλο και πιο οικονομικά μοντέλα.

Engadget

  • Thanks 1