Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε την ημερομηνία το απόγευμα της Τρίτης, αφού αρκετοί χρήστες έλυσαν γρήγορα το teaser puzzle που διέθεσε η Google το πρωί της ίδιας μέρας.

Όπως συνέβη και με το περσινό συνέδριο, το Google I/O 2023 θα πραγματοποιηθεί ζωντανά αλλά με «περιορισμένο κοινό» στο γνωστό Shoreline Amphitheatre στο Mountain View της Καλιφόρνια. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, η Google δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο συνέδριο I/O που να μπορεί κάποιος να πληρώσει για να το παρακολουθήσει. Το 2020, το συνέδριο Google I/O ακυρώθηκε, όπως και πολλές άλλες εκδηλώσεις και συνέδρια που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν εκείνη τη χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα, η Google διοργάνωσε την εκδήλωση στην πανεπιστημιούπολη Mountain View, με το ζωντανό κοινό να περιορίζεται ως επί το πλείστον στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Τα καλά νέα είναι ότι το συνέδριο Google I/O 2023 θα μεταδοθεί ζωντανά και θα ξεκινήσει με μία ομιλία από τον CEO της εταιρείας Sundar Pichai, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα μιλήσει μεταξύ άλλων και για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην αναζήτηση, και για τον Bard κ,ά. Θα ακολουθήσουν συνεδρίες προγραμματιστών κατά παραγγελία που θα είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση στο YouTube και στην ιστοσελίδα Google I/O.

Το φετινό συνέδριο Google I/O 2023 είναι πολύ σημαντικό για την Google και το πιθανότερο είναι να δούμε την εταιρεία να αφιερώνει σημαντικό μέρος του στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στη χρήση της στον τομέα της αναζήτησης και για βάσιμους λόγους. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Bard δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο της Google αφού το chatbot έδωσε εσφαλμένες πληροφορίες για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Πλέον, η Google νιώθει σημαντική πίεση και πρέπει να δείξει ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως το chatbot της OpenAI που όπως είναι γνωστό βρίσκεται στην καρδιά της νέας μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing.