Σημαντική αναβάθμιση σήμερα για το Google Translate στην πλατφόρμα του Android, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μεταφράζει το κείμενο που θέλει μέσα από όποια εφαρμογή χρησιμοποιεί και σε οποιαδήποτε από τις 103 υποστηριζόμενες γλώσσες.

Η λειτουργία ονομάζεται Tap to Translate και έχει στόχο να κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία μετάφρασης κειμένου, είτε αυτό περιλαμβάνεται σε μήνυμα που έχετε λάβει, είτε είναι μέρος για παράδειγμα μιας ιστοσελίδας. Μέχρι σήμερα, η επίπονη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος περιλάμβανε να αντιγράψει το κείμενο στη μνήμη (copy), να ανοίξει την εφαρμογή του Google Translate και να κάνει επικόλληση το κείμενο (paste) προκειμένου να δει τη μετάφραση. Στη συνέχεια αν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη μετάφραση σε κάποια εφαρμογή, θα έπρεπε να ακολουθήσει εκ νέου τη διαδικασία του copy-paste.

 

Πλέον με το Tap to Translate, μέσα από οποιαδήποτε εφαρμογή, εμφανίζεται το εικονίδιο της εφαρμογής του Google Translate, και αρκεί απλά μια αντιγραφή του κειμένου που σας ενδιαφέρει προκειμένου να μεταφραστεί απευθείας, να εμφανιστεί το τελικό αποτέλεσμα και με ένα πάτημα να περάσει στην ανοιχτή εφαρμογή.

 

 

Για την πραγματοποίηση της μετάφρασης, η εφαρμογή του Android υποστηρίζει εδώ και καιρό την Offline λειτουργία χωρίς να απαιτείται η σύνδεση με το Internet, φτάνει ο χρήστης να έχει προχωρήσει στο κατέβασμα της γλώσσας που τον ενδιαφέρει, με το μέγεθος να υπολογίζετι περίπου στα 25MB. Η offline λειτουργία αποτελεί μέρος της νέας έκδοσης της εφαρμογής για το iOS, κάτι που όμως δεν ισχύει για το Tap To Translate.

 

File.png Download: ']Google Translate
Link.png Site: https://googleblog.blogspot.gr/']Google