Μπορεί το smartphone να κάνει καλά αρκετά πράγματα, όμως σ' αυτά δεν περιλαμβάνεται η ανάγνωση κόμικ εξαιτίας του μεγέθους κάθε σελίδας και της αναγκαστικής της προσαρμογής στις μικρές οθόνες των κινητών τηλεφώνων.

Η Google έχει τη δική της λύση στο πρόβλημα την οποία ονομάζει Bubble Zoom, παρουσιάζοντας την επίσημα στη φετινή έκθεση Comic-Con που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο San Diego. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για τη δημιουργία της εφαρμογής, έγινε χρήση της τεχνολογίας εκμάθησης μηχανών, «μαθαίνοντας» εκατοντάδες υπολογιστές πως να ξεχωρίζουν τους διαλόγους σε ένα κόμικ, επιτρέποντας στον χρήση να ζουμάρει σ' αυτούς είτε με ένα πάτημα της οθόνης είτε πατώντας ένα από τα φυσικά πλήκτρα της συσκευής. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το πλαίσιο διαλόγου (bubble) γίνεται μεγαλύτερο, χωρίς να επηρεάζει το μέγεθος και την εμφάνιση της υπόλοιπης εικόνας, επιτρέποντας στον κάτοχο του smartphone να διαβάζει πολύ πιο εύκολα το κόμικ.



Το Bubble Zoom θα είναι διαθέσιμο αρχικά μόνο για την πλατφόρμα του Android μέσω της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής Google Play Books, υποστηρίζοντας κατά τη δοκιμαστική περίοδο τα κόμικ της Marvel και της DC. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θα ισχύσει έκπτωση 50% για αγορά κόμικ των Marvel και DC με χρήση του κωδικού SDCC2016. Τις επόμενες εβδομάδες η Google αναμένεται να φέρει το Bubble Zoom και στο iOS, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Link.png Site: Google