Το τμήμα Google AI της Alphabet Incorporated διέθεσε πρόσφατα μία προγραμματισμένη ενημέρωση για το συνομιλητικό chatbot τεχνητής νοημοσύνης της που είναι γνωστό με το όνομα Bard.

Bard.gif

Το πειραματικό λογισμικό παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης σύντομα θα μπορεί να βοηθά τους ανθρώπους να συντάσσουν κώδικα με την Αμερικανική πολυεθνική εταιρεία να ελπίζει ότι ο Bard θα βοηθήσει πολύ στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού.

Η Paige Bailey, Group Product Manager στο τμήμα Google Research παρουσίασε στο blog της εταιρείας τις επερχόμενες αλλαγές: «Από τότε που διατέθηκε ο Bard, το πειραματικό εγχείρημα μας που σας επιτρέπει να συνεργαστείτε με τη παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, η σύνταξη κώδικα ήταν ένα από τα κορυφαία αιτήματα που λάβαμε από τους χρήστες μας. Ως επικεφαλής προϊόντος του τμήματος Google Research -και ως μία παθιασμένη μηχανικός που εξακολουθεί να προγραμματίζει καθημερινά - είμαι ενθουσιασμένη που σήμερα ενημερώνουμε τον Bard ώστε να συμπεριλαμβάνει πλέον αυτήν τη δυνατότητα».

Bard 1.gif

Το chatbot Bard έγινε διαθέσιμο σε δοκιμαστική βάση σε χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα. Η ομάδα ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης της Google λέγεται ότι βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση για να ενισχύσει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα του Bard προκειμένου να ανταγωνιστεί επάξια το προϊόν της πλησιέστερης αντιπάλου της, Microsoft Corporation. Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Σιάτλ έχει επενδύσει πολλά στην κορυφαία τεχνολογία της Open AI με την ονομασία ChatGPT, καθώς έχει ήδη προγραμματίσει την ενσωμάτωση του -σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση - σε πολλά προϊόντα της.

Bard 2.gif

Η τελευταία ανακοίνωση της Google δείχνει, ότι το δικό της chatbot έχει εξελιχθεί τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα που θα μπορεί να βοηθά στη σύνταξη κώδικα χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Ο Bard θα μπορεί να συντάσσει κώδικα χρησιμοποιώντας 20 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των Java, C++, Typescript και Python και θα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποσφαλμάτωση και να εξηγήσει τον κώδικα στους χρήστες. Οι χρήστες μάλιστα θα μπορούν να εξάγουν κώδικα σε Python απευθείας στο Google Colab, χωρίς να απαιτείται αντιγραφή και επικόλληση. Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι ο Bard θα μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει τον κώδικα για να τον κάνει ταχύτερο ή αποτελεσματικότερο με απλές προτροπές όπως: «Θα μπορούσες να κάνεις αυτόν τον κώδικα ταχύτερο;»

Οι επικριτές των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε ενδεχομένως να ενισχύσει την ανεργία και να εξαλείψει θέσεις από την αγορά εργασίας -θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την αντίδραση της κοινότητας των προγραμματιστών μόλις διατεθεί το εργαλείο ευρέως.

  • Like 3
  • Thanks 3