H Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εφαρμογή Google Drive για OS X ή Windows μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσφέρει ακόμα περισσότερο λεπτομερή έλεγχο πάνω στους φακέλους που θα συγχρονίζονται τοπικά.

“Το Drive μπορεί να αποθηκεύσει terabytes και terabytes αλλά υπάρχει περίπτωση ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας να μείνει από χώρο αν συγχρονίσετε τα πάντα. Ευτυχώς, μπορείτε τώρα να επιλέξετε ποιους φακέλους και υποφακέλους θέλετε να συγχρονίσετε – και να καταργήσετε την επιλογή εκείνων που δεν θέλετε (να συγχρονιστούν)” έγραψε πρόσφατα σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog ο Product Manager του Google Drive, Aakash Sahney.

 

“Όταν καταργείτε την επιλογή ενός φακέλου, o φάκελος θα καταργηθεί από τον υπολογιστή σας, αλλά θα παραμείνει ασφαλής στο Google Drive. Και το Drive θα σας δείχνει το μέγεθος κάθε φακέλου, ώστε να γνωρίζετε πόσο χώρο ελευθερώνετε” συμπλήρωσε. Η διαγραφή ενός φακέλου από το PC σας σημαίνει ότι εκείνοι που έχουν πρόσβαση στον φάκελο θα χάσουν πρόσβαση στα αρχεία, οπότε και η Google δημιούργησε μία νέα προειδοποίηση για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε κάτι τέτοιο.

 

Το Google Drive είχε περισσότερους από 240 εκατομμύρια χρήστες από τον Σεπτέμβριο του 2014, και στις σημερινές ανταγωνιστικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται οι Box, OneDrive και Dropbox

 

Link.png Site: VentureBeat