Η εταιρεία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος OEM στην αγορά των φορητών συσκευών σήμερα και ακριβώς για αυτόν τον λόγο επεκτείνει και βελτιώνει τη σειρά «Pixel».

Το Pixel Tablet διαθέτει τη χαρακτηριστική σχεδίαση «Google» και έρχεται με αλουμινένιο σώμα και κάμερα «Pixel» (που σημαίνει ότι είναι τόσο ικανή όσο αυτή των κινητών Pixel). Παράλληλα, συνοδεύεται από διάφορα αξεσουάρ (τα περισσότερα προαιρετικά) που διευκολύνουν τον χρήστη σε διάφορα σενάρια χρήσης.

Pixel Tablet (1).png

Η συσκευή διαθέτει οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 10,95 ιντσών και ανάλυση 2.560 x 1.600 pixels με αντιθαμβωτική επίστρωση και φωτεινότητα έως 500 nits καθώς και υποστήριξη σε stylus pens USI 2.0. Στο εσωτερικό, όπως και σε όλες  τις συσκευές που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Google I/O 2023, βρίσκεται ο Tensor G2 SoC μαζί με τον συνεπεξεργαστή Titan M2 για την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων του χρήστη. Το Tensor G2 SoC συνοδεύεται από 8GB LPDDR5 RAM και 128GB ή 256GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου ανάλογα την έκδοση.

Pixel Tablet (2).png

Οι δύο κάμερες Fixed Focus, εμπρός και πίσω, βασίζονται στον ίδιο αισθητήρα 8MP (1/4” με pixels μεγέθους 1,12μm) και σε φακό με διάφραγμα f:/2.0 και υποστηρίζουν λήψη βίντεο 1080p στα 30fps. Η συσκευή διαθέτει Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax) με 2x2 MIMO, simultaneous dual-band (2.4 GHz, 5.0 GHz) και Bluetooth v5.2, τέσσερα ηχεία και τρία μικρόφωνα με noise suppression. Επίσης διαθέτει pogo pins για τη σύνδεση με διάφορα αξεσουάρ όπως με το Charging Speaker Dock στο οποίο στερεώνεται μαγνητικά. Η βάση φόρτισης με το ενσωματωμένο ηχείο που μετατρέπει ουσιαστικά το tablet σε μία συσκευή τύπου Smart Screen φορτίζει το Pixel Tablet με ταχύτητα 15W ενώ ενσωματώνει έναν full-range οδηγό με διάμετρο 43,5mm.

Pixel Tablet (3).png

Η μπαταρία 27Wh σύμφωνα με την Google επαρκεί για έως 12 ώρες video streaming. Όπως και με τις υπόλοιπες συσκευές Pixel, η Google υπόσχεται 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Το Pixel Tablet θα διατεθεί με το Charging Speaker Dock (βάση φόρτισης με ενσωματωμένο ηχείο) με κόστος $499 σε τρία παστέλ χρώματα (Porcelain, Hazel και Rose) στις ΗΠΑ. Στο Γερμανικό κατάστημα της Google το βλέπουμε να στοιχίζει €679. Στη Γερμανία και σε ορισμένες ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Δανία, Σουηδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ολλανδία θα διατεθεί από τις 20 Ιουνίου. Εκτός από το Charging Speaker Dock, η εταιρεία ανακοίνωσε και μία θήκη με ενσωματωμένο μεταλλικό stand για το Pixel Tablet (ονομάζεται Pixel Tablet Case και έχει κόστος $79).

 

  • Like 4
  • Haha 1